Το σπορ υπερ Peugeot των 680 ίππων (+video)

25 χρόνια συνεργάτες, η Peugeot Sport και η Total παρουσιάζουν τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα Peugeot Hybrid4 500KW του Hypercar LMH που θα λάβει μέρος στο FIA World Endurance Championship (FIA WEC).

Δείτε ακόμα: Το λιοντάρι της Peugeot με την συλλεκτική αξία

Η Peugeot Sport εξέλιξε έναν νέο κινητήρα 2.6 λίτρων 500 kW (680 ίπποι), twin-turbo, V6 με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών. Τοποθετημένη πίσω από τη θέση του οδηγού, η μονάδα των 680 hp ζυγίζει μόλις 165 κιλά και φροντίζει για την κίνηση των πίσω τροχών. O εμπρός ηλεκτροκινητήρας των 200 kW, δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Το ρομποτικό σειριακό κιβώτιο των 7 ταχυτήτων (συν όπισθεν) θα δέχεται εντολές μέσω των paddles του τιμονιού, και το εξελιγμένο από την Peugeot Sport σύστημα πέδησης brake-by-wire, θα ελέγχεται και αυτό ηλεκτρονικά. Ο οδηγός θα είναι σε θέση να προσαρμόσει το βαθμό της δύναμης πέδησης που παράγεται από τον ηλεκτροκινητήρα κατά την επιβράδυνση, και τη δύναμη που ασκείται από τα τακάκια στους δίσκους, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη κατανομή ηλεκτρικής/υδραυλικής δύναμης πέδησης. Η βέλτιστη διαχείριση ενέργειας, τόσο κατά την επιτάχυνση όσο και κατά τη διάρκεια της ανάκτησης ενέργειας (που καθορίζεται από τους κανονισμούς στα 200 kW), θα είναι, κατά συνέπεια, καθοριστική για την απόδοση και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Τι κινητήρα είχε το Peugeot 406 «Τaxi»; (+video)

Η μεγάλης χωρητικότητας υψηλής ισχύος μπαταρία, εξελίχθηκε από κοινού από την Peugeot Sport και τη Saft, μία θυγατρική της Total. Η νέα μπαταρία θα τοποθετείται σε ένα περίβλημα από ανθρακονήματα ενσωματωμένο στη δομή του μονοκόκ του αυτοκινήτου, πίσω από τον οδηγό και κάτω από το ρεζερβουάρ καυσίμου. Αν και ο κινητήρας εσωτερικής καύσεως αποδίδει ισχύ 680 hp και ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 272 hp, οι κανονισμοί περιορίζουν την μέγιστη ισχύ στα 500kW κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για να προσαρμοστεί στις διαφορετικές συνθήκες του αγώνα ο κινητήρας LMH λειτουργεία ως ακολούθως:

  • Οι κανονισμοί απαγορεύουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κάτω από τα 120χλμ./ώρα, οπότε ο ηλεκτροκινητήρας ενεργοποιείται μόνο όταν επιτευχθεί αυτή η ταχύτητα. Το αυτοκίνητο πρέπει να επιταχύνει από στάση μόνο με τη δύναμη του κινητήρα εσωτερικής καύσεως,
  • σε πλήρη ισχύ, η ισχύς του bi-turbo V6 περιορίζεται στα 300kW (408 hp) και ρυθμίζεται ανάλογα με την ισχύ που παρέχεται από τον ηλεκτροκινητήρα στα 200 kW, η οποία εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας,
  • Μόλις μπαίνει στο παιχνίδι και ο ηλεκτροκινητήρας, το αυτοκίνητο μετατρέπεται αυτόματα σε 4κίνητο, αλλάζοντας έτσι και τη συμπεριφορά του – σε πολύ γρήγορες καμπές για παράδειγμα,
  • όταν η μπαταρία υψηλής πυκνότητας είναι άδεια, ο κινητήρας εσωτερικής καύσεως επανέρχεται αποδίδοντας ισχύ 500 kW (680hp) και η κίνηση επιστρέφει στους πίσω τροχούς. Κατά τη διάρκεια των αγώνων, η μπαταρία θα φορτιστεί πλήρως πριν από την εκκίνηση μέσω ενός υβριδικού φορτιστή συνδεδεμένου στο δίκτυο. Μόλις το αυτοκίνητο βγει στην πίστα, η μπαταρία λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα και φορτίζεται μόνο από το σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας.

Δείτε ακόμα: Ονειρεμένο το νέο Peugeot RCZ

Ωστόσο οι κανονισμοί περιλαμβάνουν τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

  • Η ισχύς του κινητήρα εσωτερικής καύσεως μπορεί να αυξηθεί κατά 3% στα 515 kW (700 hp) στο τέλος των ευθειών και όταν η μπαταρία είναι άδεια, οπότε ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως εναλλάκτης 15 kW. Αυτή η διαμόρφωση εφαρμόζεται αυτόματα από τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου,
  • δυνατότητα λειτουργίας είτε με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως είτε με τον ηλεκτροκινητήρα, ή και τους δύο ταυτόχρονα, στο pitlane ή όταν η ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 60 χλμ./ώρα.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store