Ονειρεμένο το νέο Peugeot RCZ

Τα αυτοκίνητα της Peugeot ανέκαθεν ξεχώριζαν για το δυναμικό και ξεχωριστό τους σχεδιασμό, από τα πιο παλιά μοντέλα, έως τα καινούργια 208, 2008, 3008, 508 κ.λπ.

Μεταξύ των σύγχρονων Peugeot αλλά χωρίς διάδοχο, ήταν το άκρως εντυπωσιακό κουπέ RCZ, που κατασκευάστηκε μεταξύ 2009 έως 2015. Βασισμένο στο 308, έμοιαζε λίγο με αυτό μπροστά και είχε το ίδιο ταμπλό, όμως όλο το υπόλοιπο αμάξωμα ήταν τελείως διαφορετικό και η παραγωγή του γινόταν από τη Magna Steyr.

Δείτε ακόμα: Λήξη παραγωγής του Peugeot 405 μετά από 33 χρόνια!

Πως όμως θα μπορούσε να ήταν ο διάδοχος του RCZ με βάση τα τωρινή σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας; Την απάντηση δίνουν οι ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που βλέπετε και προέρχονται από το site czyzewski-design.com. Ο σχεδιαστής του «φανταστικού» νέου RCZ, είχε σίγουρα μεγάλα κέφια και έμπνευση, αφού κατάφερε και πάντρεψε με επιτυχία στοιχεία από το RCZ παραγωγής με χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα νέα μοντέλα της γαλλικής μάρκας.

Δείτε ακόμα: Nissan Qashqai 1.3 140 PS ή Peugeot 2008 1.2 130 PS

Τα λεπτά τραπεζοειδή φανάρια εμπρός με τα LED που θυμίζουν κυνόδοντες, η παραλληλόγραμμη μάσκα και το μυώδες καπό με τα έντονα νεύρα συνθέτουν ένα πολύ επιθετικό εμπρός άκρο. Η καμπύλη οροφή παραπέμπει απευθείας στο RCZ, ενώ τα ανάγλυφα πλαϊνά και οι αεραγωγοί στα πίσω φτερά θυμίζουν sportscar. Με επιτυχία έχει ενσωματώσει ο σχεδιαστής το τελείωμα της οροφής με το πίσω τμήμα, όπου και εδώ τα παραλληλόγραμμα φώτα με τα κάθετα LED στοιχεία συναντώνται στα νέα Peugeot.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Peugeot 2008 1.2 PureTech 130

Σχέδιο υπάρχει και για την καμπίνα του «εικονικού» νέου RCZ, όπου και εδώ η έμπνευση έχει αντληθεί από το i-Cockpit της Peugeot. Το τιμόνι, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, τα πλήκτρα στην κονσόλα, μέχρι και ο λεβιές του αυτόματου κιβωτίου, είναι στοιχεία που συναντώνται στα καινούργια Peugeot. Κρίμα πάντως που τα σχέδια αυτά δεν θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα, αφού πλέον τέτοια κουπέ αυτοκίνητα δεν φέρνουν πωλήσεις και έσοδα στη μάρκα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Peugeot 208 1.2 PureTech 130 GT Line

Get it on Google Play Download on the App Store