Πιο δυναμικό και premium από ποτέ νέο Hyundai Sonata

Η Hyundai παρουσίασε την ανανεωμένη μορφή της 8ης γενιάς Sonata, η οποία ούτως ή άλλως ήταν η πιο δυναμική και premium μέχρι σήμερα. Οι Κορεάτες, ωστόσο, αποδεικνύουν συνεχώς πως ταβάνι είναι ο ουρανός για τα αυτοκίνητά τους, με μια ματιά στο καινούργιο μοντέλο να αποτελεί την καλύτερη πιστοποίηση.

Το εμπρός μέρος εμπνέεται από εκείνο του Staria, που μετέπειτα φορέθηκε και στο νέο Kona, όντας εντελώς αγνώριστο και πλήρως «διαστημικό» σε σχέση με πριν. Η λεπτή ενιαία λωρίδα των LED ημέρας δεσπόζει, ενώ ο προφυλακτήρας -ειδικά του N Line– ξεχωρίζει για τις πολύ επιθετικές γραμμές, το αιχμηρό μοτίβο των εισαγωγών, αλλά και το μεγάλο τους μέγεθος. Προνόμιο του N Line και οι 19άρες ζάντες, όπως και οι ποδιές με το διαχύτη, ενώ πίσω συναντάμε μια φουτουριστική διάθεση όπως εκφράζεται από την επίσης ενιαία διάταξη των φωτιστικών σωμάτων, το σκουρόχρωμο «μπλοκ» και την αψίδα που σχηματίζεται πάνω από αυτά, μέσω του ιδιαίτερου spoiler.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ίδιας, αν όχι ακόμα μεγαλύτερης, έκτασης. Το ταμπλό είναι ολοκαίνουργιο, με τους οριζόντιους αεραγωγούς να αποτελούν το «δάπεδο» για δυο εντυπωσιακές οθόνες 12,3 ιντσών σε παράταξη, που περικλείουν τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων. Η κεντρική κονσόλα επίσης είναι φρεσκαρισμένη και πλέον, δεν φιλοξενεί επιλογέα ταχυτήτων. Αυτός έχει μετακομίσει στην κολώνα του τιμονιού, απελευθερώνοντας χρησιμότατο χώρο για μικροαντικειμένα μεταξύ οδηγού-συνοδηγού.

Κάτω από το καπό η Hyundai δεν ανακοινώνει τεχνικά χαρακτηριστικά προς το παρόν, αλλά τα πράγματα αναμένεται να μείνουν απαράλλαχτα. Το Sonata N Line που βλέπουμε στις φώτο, θα παραμείνει στην κορυφή της γκάμας. Ο ο 2.5άρης T-GDI αποδίδει 290 ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και 422 Nm στις 1.650-4.000 σ.α.λ., συνεργαζόμενο με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, ωστόσο τα 6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και ο ηλεκτρονικός περιορισμός της τελικής στα 250 χλμ./ώρα είναι άκρως ρεαλιστικές πιθανότητες. Κατά τα λοιπά, τόσο ο 1.600άρης T-GDI των 180 ίππων και ο 2.5άρης ατμοσφαιρικός των 191 ίππων αναμένεται να συνεχίσουν.

Get it on Google Play Download on the App Store