«Σκοτάδι» η νέα Rolls-Royce Ghost Black Badge

Η Rolls-Royce παρουσίασε μια ειδική έκδοση της Ghost, με σκοπό να προσελκύσει το νεαρότερο φάσμα των εκατομμυριούχων. Η νέα βερσιόν ανήκει στη σειρά Black Badge, που λανσαρίστηκε με τη Wraith και την προηγούμενη Ghost, και ξεχωρίζει για τη μοναδικά σκοτεινή βαφή στο αμάξωμα.

Καταρχάς, αν θέλει κάποιος μια Ghost Black Badge μπορεί να επιλέξει μέσα από τους 44.000 χρωματικούς συνδυασμούς που προσφέρει η Rolls-Royce. Αλλά τα στοιχεία πωλήσεων δείχνουν πως η συντριπτική πλειοψηφία όσων αγοράζουν μια Black Badge, προτιμούν την ειδική μαύρη βαφή. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, πρόκειται για το πιο σκοτεινό μαύρο χρώμα που τοποθετείται σε αυτοκίνητο παραγωγής. Το αμάξωμα βάφεται ηλεκτροστατικά και συνολικά 45 κιλά χρώματος καλύπτουν τις πάνω εξωτερικές επιφάνειες της Ghost, σε δυο στρώματα και χειροποίητο γυάλισμα, για μια διαδικασία που διαρκεί 5 ώρες.

Το σήμα Spirit of Ecstasy, η μάσκα και οι 21άρες ζάντες επίσης φέρουν σκουρόχρωμο φινίρισμα, με τους τροχούς να αποτελούνται από 44 στρώσεις ανθρακονημάτων! Στο εσωτερικό η εικόνα αλλάζει άρδην, καθώς κυριαρχεί το ανοιχτό γαλάζιο χρώμα (ίδιο ακριβώς με τις δαγκάνες των φρένων).

Η Ghost Black Badge πάντως δεν είναι μόνο μια έκδοση προσηλωμένη αποκλειστικά στην εμφάνιση. Η αερανάρτηση διαθέτει νέες ρυθμίσεις, που μειώνουν τις κλίσεις στις στροφές, και ο 6.75 V12 twinturbo αποδίδει 30 άλογα και 50 Nm περισσότερα, στέλνοντας συνολικά 600 ίππους και 900 Nm στους πίσω τροχούς. Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF διαθέτει πλέον κουμπί «Low», το οποίο δεν αφορά κοντές σχέσεις αλλά μείωση στο χρόνο αλλαγής. Μαζί με τις ταχύτερες εναλλαγές μεταξύ των γραναζιών, πατώντας το Low «αγριεύει» ο ήχος του κινητήρα. Με αυτό επιλεγμένο, η επιπλέον δύναμη του V12 επιταχύνει τους 2,5 τόνους της Ghost στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,5 δλ. (από 4,8 δλ. της κανονικής, 250 χλμ./ώρα ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική και στις δυο).

Όποιος ενδιαφέρεται, θα πρέπει να διαθέσει τουλάχιστον 249.500 λίρες (295.000 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store