Αλλαγές σε όλα τα μοντέλα της Skoda

H Skoda αναβαθμίζει όλα τα μοντέλα της αισθητικά, μηχανικά, λειτουργικά και σε ασφάλεια, μέσω των νέων τιμονιών, των πιο αποδοτικών κινητήρων και των πρόσθετων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Μία από τις πιο κύριες αλλαγές είναι το νέο τιμόνι με τις δύο ή τρεις ακτίνες, που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στη νέα Octavia.

Δείτε ακόμα: Συγκριτικό: Skoda Scala ή Kamiq 1.0 TSI 116 PS;

Ξεκινώντας από την Fabia, o 1.0 TSI 95 PS κινητήρας θα πληροί τα πρότυπα ρύπων Euro 6d, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους και μετά. Το 3κύλινδρο μηχανικό αυτό σύνολο θα συνδυάζεται με το 7τάχυτο DSG. O βασικός 1.0 MPI θα είναι και αυτός Euro 6d. Επίσης, θα εφοδιάζεται με νέες ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών, με φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα, με σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί και με οθόνη 6,5 ιντσών του συστήματος πολυμέσων με DAB Radio στάνταρ.

Δείτε ακόμα: Νέα Skoda Octavia Scout για εκδρομικές οικογένειες

Euro 6d θα είναι και οι κινητήρες των Scala και Kamiq. Επίσης, υπάρχουν νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, νέα θήκη κάτω από το κάλυμμα του πορτ μπαγκάζ και αναβαθμισμένο σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (απενεργοποιείται το σήμα μετά από 5 λεπτά αυτόματα αντί για 15 λεπτά πριν). Για τις εκδόσεις Monte Carlo το λογότυπο στην πόρτα του χώρου αποσκευών μπορεί να παραγγελθεί και σε ασημί, καθώς και στο τυπικό μαύρο, ενώ στο Scala υπάρχει το νέο πακέτο Red & Grey. Όλα τα Scala και Kamiq θα έχουν φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα. Στους κινητήρες, ο 1.0 G-TEC 90 PS είναι Euro 6d, ο 1.5 TSI αποδίδει 150 ίππους και ο 1.0 TSI έχει δύο εκδόσεις με 95 και 110 ίππους (αντί 116 ίππους).

Δείτε ακόμα: Τι ελληνική πατέντα είχε η Skoda Octavia;

Στο Karoq προσφέρεται προαιρετικά 3ζωνικός κλιματισμός και τα συστήματα Area View και Trailer Assist, όπως και στο Kodiaq. O 1.6 TDI κινητήρας των 115 ίππων καταργείται και τη θέση του παίρνει ο ίδιας ισχύος 2.0 TDI από την γενιά EVO. O βασικός 1.0 TSI αποδίδει 110 ίππους (από 116 ίππους).

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το ακριβότερο Skoda των 52.900 ευρώ;

Το Προγνωστικό Cruise Control τοποθετείται στο Kodiaq και χρησιμοποιεί εικόνες από την κάμερα στο παρμπρίζ και δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης για να ανιχνεύσει περιορισμούς ταχύτητας καθώς και στροφές, έτσι ώστε να μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα αυτόματα. Δερμάτινες επενδύσεις με κλιματιζόμενα σπορ καθίσματα προσφέρονται προαιρετικά στα μοντέλα Kodiaq Sportline και Kodiaq RS. Όλοι οι κινητήρες είναι Euro 6d και ο 1.5 TSI συνδυάζεται με νέας γενιάς 6τάχυτο μηχανικό  κιβώτιο.

Δείτε ακόμα: Mercedes A 160 ή Skoda Kamiq 1.5 TSI στα ίδια λεφτά;

Η ναυαρχίδα της Skoda, το Superb εφοδιάζεται με νέο ντίζελ 2.0 TDI EVO ισχύος 200 ίππων, αντί 190 ίππων πριν, ενώ ο 2.0 TSI αποδίδει 8 περισσότερους ίππους (280 PS). Προαιρετικά διατίθεται το σύστημα Area View σε όλες τις εκδόσεις και χρησιμοποιεί τέσσερις κάμερες για να παρέχει μια εικόνα 360 μοιρών, βοηθώντας στους ελιγμούς και στο παρκάρισμα. Προαιρετικά προσφέρεται και το Trailer Assist.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Skoda Scala 1.5 TSI ACT 150 PS DSG

Get it on Google Play Download on the App Store