Έτοιμο για best seller το Skoda Kushaq

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου της μικρού SUV, ονόματι Kushaq, που αποτελεί ένα μεγαλεπήβολο project όχι μόνο των Τσέχων, αλλά ολόκληρου του VW Group για την αγορά της Ινδίας.

Το αυτοκίνητο συνιστά την έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Vision IN (εκ του India), που είδαμε πέρσι. Βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB A0, με την ονομασία «A0-IN» η οποία θα δώσει πολλά μοντέλα ακόμα του VW Group για την εγχώρια αγορά. Το Kushaq είναι μεν καλυμμένο από καμουφλάζ, όμως βάσει του Vision IN η εμφάνιση θα παραπέμπει στο γνώριμο μας Kamiq, με τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα εμπρός και τα φώτα ημέρας LED, μαζί με τα πίσω σε σχήμα «L», θυμίζουν έντονα τόσο αυτά του μικρότερου crossover της Skoda, όσο και το Scala. Σύμφωνα με τη Skoda το μεταξόνιο είναι ταυτόσημο του Kamiq, στα 2.651 χλστ. Οπότε το μήκος του θα είναι πολύ κοντά -αν όχι απαράλλαχτο- στα 4.265 χλστ. του Vision N, τοποθετώντας το Kushaq ανάμεσα σε Karoq (4.382 χλστ.) και Kamiq (4.241 χλστ.), αναλαμβάνοντας ουσιαστικά τον ρόλο του τελευταίο στην αγορά της Ινδίας.

Εικόνα από το εσωτερικό δεν έχουμε, πέρα από αυτή του πρωτοτύπου. Θα πρέπει να περιμένουμε ωστόσο μεγάλη οθόνη αφής στην κορυφή του ταμπλό, μικρή παρουσία διακοπτών και κουμπιών, αλλά και χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Κάτω από το καπό του Kushaq αναλαμβάνουν οι 1.0 και 1.5 TSI, σε συνδυασμό με 6άρι χειροκίνητο, 6άρι αυτόματο ή 7άρι DSG κιβώτιο, τροφοδοτώντας αποκλειστικά τους εμπρός τροχούς. Το ντεμπούτο είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Μάρτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store