Βγαίνουν στο φως τα νέα Skoda Kodiaq & Superb

Μια μέρα μετά την αναγγελία παρουσίασης 6 νέων ηλεκτρικών μοντέλων και της στρατηγικής της στο εγγύς μέλλον, η Skoda δίνει τις πρώτες teaser εικόνες από τα νέα Kodiaq και Superb. Δυο αυτοκινήτων που θα τοποθετηθούν στην κορυφή της θερμικής γκάμας, υπηρετώντας κάθε ένα ως ναυαρχίδα της εταιρίας στο δικό του segment (SUV και σεντάν αντίστοιχα).

Ξεκινώντας από το Kodiaq, βλέπουμε πως οι βασικές αναλογίες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτες. Τη διαφορά κάνουν τα σημαντικά λεπτότερα LED στα φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, που παραπέμπουν σε εκείνα του ηλεκτρικού Enyaq iV. Μεγαλύτερες αλλαγές πρέπει να περιμένουμε στο εσωτερικό, το οποίο -σύμφωνα με τους Τσέχους- θα είναι πλήρως ανασχεδιασμένο και με ακόμα πιο high tech διάκοσμο. Όπως το σημερινό, έτσι και το Kodiaq 2ης γενιάς θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Κβασίνι, στην Τσεχία.

Το Superb MK4 αντίθετα θα μετακομίσει στη Σλοβακία και τη Μπρατισλάβα, παίρνοντας θέση στη γραμμή παραγωγής δίπλα στο νέο VW Passat (με το οποίο και θα μοιράζεται τα περισσότερα μηχανικά μέρη). Η τέταρτη γενιά του τσεχικού μεγαλομεσαίου θα συνεχίσει να προσφέρεται σε σεντάν (liftback ορθότερα) και station wagon αμάξωμα, σε αντίθεση με το αδελφό VW που θα προσφέρεται μόνο ως estate. Και εδώ οι γραμμές ακολουθούν το δρόμο της προσεκτικής εξέλιξης, με τα LED επίσης να κάνουν τη διαφορά σε σχέση με το σημερινό, τουλάχιστον από όσο μας επιτρέπουν να διακρίνουμε οι teaser φωτογραφίες.

Τα νέα Kodiaq και Superb θα βασίζονται σε μια εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB, στην οποία πατάνε τα σημερινά. Οι Τσέχοι επιβεβαιώνουν πως και τα δύο θα διατίθενται με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, καθώς επίσης σε ήπια και plug-in υβριδικές εκδοχές. Μιλώντας για τις επερχόμενες πρεμιέρες, ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda, Klaus Zellmer, είπε ότι αντιπροσωπεύουν «δύο ακρογωνιαίους λίθους» της γκάμας. Ειδικότερα για το Superb, το περιέγραψε  ως «την ναυαρχίδα του θερμικού χαρτοφυλακίου» που «θα συνεχίσει να θέτει πρότυπα όσον αφορά την άνεση και τον χώρο», ενώ για το Kodiaq ανέφερε ότι «θα ανεβάσει την ασφάλεια, την τεχνολογία και την πολυλειτουργικότητα στο επόμενο επίπεδο».

Τα δυο νέα Skoda αναμένεται να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους, το προσεχές φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store