Ρεκόρ Γκίνες με το πλάι το Skoda Enyaq RS (+video)

Το Skoda Enyaq RS iV έγραψε το όνομά του στα κατάστιχα των Ρεκόρ Γκίνες, και μάλιστα με το πλάι, έπειτα από το ρεκόρ πλαγιολίσθησης που πέτυχε στις παγωμένες λίμνες της Σουηδίας.

Η κορυφαία έκδοση του τσεχικού ηλεκτρικού ταξίδεψε μέχρι τη λίμνη Stortjärnen, προκειμένου να γράψει το μεγαλύτερο drift στο χιόνι. Ο Richard Meaden του βρετανικού Evo πήρε θέση πίσω από το τιμόνι, πάτησε το δεξί πεντάλ, έστριψε το τιμόνι αριστερά και άφησε τους δυο ηλεκτροκινητήρες των 299 ίππων/460 Nm να δώσουν γωνία στην ουρά. Στη συνέχεια ανέλαβε το ανάποδο τιμόνι και το ρεγουλάρισμα της ισχύος από τον Βρετανό, ο οποίος κατάφερε να ταξιδέψει με το πλάι για 7,35 χλμ., πριν τελικά ισιώσει το αυτοκίνητο.

Το εγχείρημα έλαβε χώρα σε έναν κύκλο με διάμετρο 60 μέτρων και διήρκεσε 15 λεπτά και 58 δλ., κάνοντας συνολικά 39 γύρους. Η υψηλότερη ταχύτητα που σημείωσε το Enyaq RS ήταν 48,67 χλμ./ώρα, ενώ η χαμηλότερη 31,64 χλμ./ώρα. Όπως υπογραμμίζει η Skoda, το αυτοκίνητό της έκανε δυο ρεκόρ: τόσο για το μεγαλύτερο drift στον πάγο για ηλεκτρικά, όσο και για το μεγαλύτερο drift στον πάγο γενικά! Η προηγούμενη υψηλότερη επίδοση άνηκε στο προηγούμενο Subaru WRX, που είχε γράψει 6,22 χλμ. χιονισμένο παντιλίκι. Για την επίτευξη του ρεκόρ από τους Τσέχους (και τον Άγγλο), δε, προηγήθηκαν 5 μέρες προετοιμασίας και συνολικά 18 ώρες προπόνησης!

Το Enyaq RS που «ζωγράφισε» στην παγωμένη λίμνη ήταν απολύτως εργοστασιακό, με εξαίρεση φυσικά τα ειδικά λάστιχα με καρφιά (Michelin Däckproffsen μπροστά-Nokian Hakkapelitta πίσω) γύρω από τις 20άρες ζάντες. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Skoda κρατάει άλλο ένα ρεκόρ από το 2018, στο Nurburgring κιόλας, για το ταχύτερο 7θέσιο του κόσμου (βλέπε Kodiaq RS).

Get it on Google Play Download on the App Store