Ο ήλιος ανέτειλε για το νέο Subaru WRX

Έπειτα από μια «κολεξιόν» renderings ήρθε η ώρα για την πρώτη επίσημη εικόνα, του πολυαναμενόμενου και πολλά υποσχόμενου νέου Subaru WRX.

Η φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ιάπωνες διατηρεί ακέραιο το μυστήριο για την τελική μορφή του αυτοκινήτου, αλλά ταυτόχρονα είναι και συμβολική. Η λήψη στην αυγή της ημέρας παραλληλίζεται με τη νέα εποχή της Subaru και την εκ βάθρων ανανεωμένη γκάμα της, στην οποία το νέο WRX θα διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο. O μεγάλος αεραγωγός στο καπό και η καμπύλη της οροφής «λούζονται» από τις ακτίνες του ήλιου, φανερώνοντας το συσχετισμό με το πρωτότυπο Viviz του 2017. Παρούσα θα είναι η σχεδιαστική ταυτότητα Dynamic X Solid με το αιχμηρό δυναμικό μέρος, ενώ πίσω τα φωτιστικά σώματα φημολογείται πως θα είναι σχήματος «μπούμερανγκ» και θα ενώνονται με μια λωρίδα LED.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Ιαπωνία μεριά, το νέο WRX θα είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά κατά 5 εκατοστά σε μήκος και πλάτος2,5 εκατοστά χαμηλότερο, ενώ το μεταξόνιο θα αυξηθεί κατά 2 πόντους. 

Κάτω από το καπό αναμένεται να πάρει θέση ένας boxer 2.4 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με ισχύ 290 ίππων, ενώ για το κορυφαίο STI θα καταρρίψει κάθε ρεκόρ απόδοσης στα χρονικά του μοντέλου, φτάνοντας τους 394 ίππους και καθιστώντας το ως το ισχυρότερο όλων των εποχών!. Η δύναμη εξυπακούεται θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive, και με την επιλογή 6τάχυτου χειροκίνητου ή CVT κιβωτίου. Η ανάρτηση αναμένεται να διαθέτει ένα άκρως σπορ σετάρισμα, ενώ και τα φρένα θα είναι πανίσχυρα.

Το ντεμπούτο του νέου «Ρεξ» είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του έτους, με το STI να ακολουθεί λίγο αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store