«Θηρίο» το νέο Mazda BT-50 (+video)

H Mazda τράβηξε το σεντόνι και αποκάλυψε το νέο BT-50, που διακρίνεται για την εντυπωσιακή του σχεδίαση και την «αλεξίσφαιρη» κατασκευή κάτω από το αμάξωμα.

Το νέο pick up από τη Χιροσίμα ενστερνίζεται πλήρως την σχεδιαστική τεχνοτροπία «Kodo» των υπολοίπων Mazda, με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα και τη μεγάλη χρωμιωμένη μάσκα να του προσδίδουν παρουσιαστικό, που δεν συναντά όμοιο στην κατηγορία. Από εκεί και πίσω, οι γραμμές είναι πιο αγροτικές και ακολουθούν την πεπατημένη, με το πίσω μέρος να εγκαταλείπει τα ιδιόμορφα φανάρια της προηγούμενης γενιάς για χάρη ενός σετ κλασικών κάθετα τοποθετημένων. Οι διαστάσεις το τοποθετούν στο άνω άκρο του segment, με 5.280 χλστ. μήκος, 1.870 χλστ. πλάτος, 1.790 χλστ. ύψος και μεταξόνιο 3.125 χλστ. (στοιχεία για το διπλοκάμπινο).

Δείτε ακόμα: Έρχεται τετρακίνητο τούρμπο Mazda3

Ακόμα μεγαλύτερες οι αλλαγές στο εσωτερικό, όπου οι Ιάπωνες θέλησαν να δημιουργήσουν ένα premium περιβάλλον που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις καμπίνες των κανονικών αυτοκινήτων. Το «χορταστικό» τριάκτινο τιμόνι και η οθόνη αφής των 9 ιντσών κλέβουν την παράσταση, ενώ οι προαιρετικές δερμάτινες επενδύσεις σε καθίσματα και ταμπλό δίνουν την πολυπόθητη premium αίσθηση. Τη σήμερον ημέρα κανένα μοντέλο δεν νοείται να κυκλοφορεί χωρίς δυνατότητες συνδεσιμότητας, οπότε τα απαραίτητα πλέον Apple CarPlay και Android Auto είναι στάνταρ.

Αν προσέξατε τα πίσω φωτιστικά σώματα, υποψιάζεστε πως κάτω από όλα αυτά κρύβεται μια γνώριμη κατασκευή. Αυτή δεν είναι άλλη από το «θηρίο» Isuzu D-Max, που αντικαθιστά την πλατφόρμα της Ford και γίνεται το νέο «αδερφάκι» του BT-50. Ο 3.0λιτρος ντίζελ των 190 ίππων στις 3.600 σ.α.λ. και 450 Nm στις 1.600-2.600 σ.α.λ. Οι Ιάπωνες προς το παρόν έχουν παρουσιάσει μόνο το αυστραλιανών προδιαγραφών BT-50, που είναι διπλοκάμπινο, τετρακίνητο και συνδυάζεται αποκλειστικά με το 6άρι αυτόματο της Aisin. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες εκδόσεις (μία και μιάμιση καμπίνα, αλλά και πισωκίνητο), ενώ θα ενσωματωθεί και το μικρότερο μοτέρ του D-Max, ο ντίζελ των 1.9 λίτρων και 164 ίππων που συνδυάζεται τόσο με αυτόματο, όσο και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Διαβάστε επίσης: Πισωκίνητο και εξακύλινδρο 350 ίππων το νέο Mazda6

Για την κορυφαία έκδοση, οι Ιάπωνες ανακοινώνουν μέγιστο φορτίο καρότσας 1.065 κιλών και δυνατότητα ρυμούλκησης 3.500 κιλών.

Get it on Google Play Download on the App Store