Αρχοντική ανανέωση για το Toyota Crown

Μετά την ναυαρχίδα Century, το Crown είναι ό,τι πολυτελέστερο έχει να προσφέρει η Toyota. Εκτός αυτού, το «Crown» αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ονόματα στα κιτάπια του Ιάπωνα κατασκευαστή, μετρώντας 15 ολόκληρες γενιές από το 1955 που λανσαρίστηκε πρώτη φορά.

Δείτε ακόμα: Η Toyota σχεδιάζει έκδοση GR για το Land Cruiser!

Η σημερινή παρουσιάστηκε πριν 2 χρόνια, ωστόσο η Toyota έκρινε πως χρειαζόταν αναβάθμιση. Όχι τόσο εξωτερικά όπου η μάσκα-ασπίδα, οι προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα μένουν σχεδόν απαράλλαχτα (νέα χρώματα και σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου, οι κυριότερες προσθήκες, μαζί με την έκδοση RS των φωτογραφιών), όσο εντός της καμπίνας. Εκεί το Crown ενστερνίζεται πλήρως την ψηφιακότητα, αποκτώντας μια τεράστια οθόνη 12,3 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό (από τις μεγαλύτερες στην αυτοκινητοβιομηχανία) και αντικαθιστώντας τις διπλές οθόνες (μία στην κορυφή και μία στο κέντρο του ταμπλό) που είχε μέχρι τώρα. Εννοείται Apple CarPlay και Android Auto συγκαταλέγονται στο στάνταρ εξοπλισμό.

Διαβάστε επίσης:  Πιο γρήγορο από ποτέ το νέο Toyota Hilux

Κατά τα άλλα, όπως στο αμάξωμα, έτσι και στο μηχανοστάσιο τα πράγματα βαίνουν ως είχαν. Τρεις κινητήρες είναι διαθέσιμοι με το Crown: ένας 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος 245 ίππων και 350 Nm, μαζί με δυο υβριδικά σύνολα. Το ένα είναι 2.5 λίτρων και αποδίδει συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα 226 ίππους, ενώ το κορυφαίο της γκάμας φτάνει τα 3.5 λίτρα, σε διάταξη V6 (τετρακύλινδρα τα άλλα δύο μοτέρ) και συνολική απόδοση 360 ίππων, με την κίνηση σε κάθε περίπτωση -πλην του 2.5άρη, που διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης- να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Οι τιμές του Crown στην Ιαπωνία, με τον 2λιτρο τούρμπο, ξεκινούν από τα 4.899.000 γεν – περίπου 40.282 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store