Η υβριδική αναγέννηση της Toyota

Η Toyota δημοσίευσε ένα μυστηριώδες teaser στα ιαπωνικά προφίλ της στο Instagram και στο Facebook, δείχνοντας στυλιζαρισμένες εικόνες ενός νέου μοντέλου που συνοδεύονται από τη φράση «Hybrid Reborn». Μια υβριδική αναγέννηση που «φωτογραφίζει» τη νέα γενιά Prius.

Τα καρέ παρουσιάζουν το εμπρός φανάρι του αυτοκινήτου, που ενστερνίζεται τα σχεδιαστικά στοιχεία της ηλεκτρικής γκάμας bZ, και την πίσω κολώνα η οποία θυμίζει αρκετά τη διαμόρφωση της Porsche Taycan. Το ποστ των Ιαπώνων στο Facebook συνοδεύεται από ένα link, που παραπέμπει στον ιαπωνικό ιστότοπο της Toyota και αποκαλύπτει τη σιλουέτα του νέου μοντέλου. Όπως βλέπουμε, πρόκειται για ένα fastback αμάξωμα με έντονα κεκλιμένη τη γραμμή της οροφής, θυμίζοντας ελαφρώς κουπέ και δίνοντας έμφαση στην αεροδυναμική.

Ούτως ή άλλως, και οι 4 γενιές Prius είχαν ως προτεραιότητα το χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας, οπότε έχει απόλυτη λογική να συνεχίζει στην ίδια πορεία το επόμενο. Βάσει του teaser που μας δείχνει το πίσω πλαϊνό μέρος, μπορούμε να διακρίνουμε πως οι έντονοι ώμοι του υπάρχοντος Prius διατηρούνται, αλλά σε πιο απαλή και «καθαρή» εκτέλεση. Η Toyota δεν αναφέρει κάτι για νέο Prius στις επίμαχες δημοσιεύσεις, αλλά κρίνοντας από τον 6ετη κύκλο ζωής των προηγούμενων 4 γενεών Prius, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε πως οι εικόνες αφορούν την επερχόμενη, 5η. Εξάλλου, το υπάρχον βρίσκεται στην αγορά από το 2015, με ένα ενδιάμεσο facelift το 2018. Συνεπώς, έχει έρθει η ώρα της αλλαγής.

Αλλαγή που ενδέχεται να είναι από τις πιο ριζικές στα 25 χρόνια πορείας του, καθώς δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε crossover. Δεδομένα, πάντως, θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E3, που συνδυάζει στοιχεία από τη GA-C (του Corolla) και την ηλεκτρική αρχιτεκτονική bZ. Παλιότερα έχει αναφερθεί ότι εκτός από το συμβατικό υβριδικό σύνολο, που συνδυάζει βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, το νέο Prius ενδέχεται να αποκτήσει έκδοση υδρογόνου στα πρότυπα του Mirai. Περισσότερα θα μάθουμε στις 16 Νοέμβρη, όταν η Toyota θα παρουσιάσει το μυστηριώδες μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store