Νέο μικρό SUV Toyota Urban Cruiser

Η Toyota διευρύνει και άλλο την γκάμα των SUV μοντέλων της, με το νέο κόμπακτ SUV Urban Cruiser. Να υπενθυμίσουμε ότι το δεύτερης γενιάς Toyota Urban Cruiser που κατασκευάστηκε μεταξύ 2007 έως 2016 είχε διατεθεί για πρώτη φορά και στην Ευρώπη (και στην ελληνική αγορά), ωστόσο το 2014 σταμάτησε να πωλείται. Τώρα, ο σύγχρονος διάδοχός του στη Γηραιά Ήπειρο, είναι το Yaris Cross.

Δείτε ακόμα: Πως είναι το φθηνότερο Toyota Yaris των 13.770 ευρώ;

Το νέο Urban Cruiser που παρουσιάστηκε στην Ινδία, όπου και θα ξεκινήσει να διατίθεται, βασίζεται στο Suzuki Vitara Brezza που πωλείται στην Ινδία από το 2016. Αποτελεί ένα ακόμα προϊόν από την συνεργασία μεταξύ Suzuki και Toyota, όπως συμβαίνει και με τα μοντέλα Toyota Glanza και Suzuki Across. Εξωτερικά, το μήκους 3.995 χλστ., πλάτους 1.760 χλστ., ύψους 1.550 χλστ. και με μεταξόνιο 2.500 χλστ. Toyota Urban Cruiser διαφέρει από το Brezza στον σχεδιασμό του εμπρός άκρου. Συνολικά εμφανίζει νεανικά χαρακτηριστικά, όπως και στο εσωτερικό του, το οποίο προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από τον ομοεθνή συγγενή του.

Την κίνηση του νέου Urban Cruiser αναλαμβάνει ένα 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο 1.5 λτ., ισχύος 105 ίππων και 138 Nm ροπής, συνδυασμένο με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων ή αυτόματο, με σύστημα ISG για εξοικονόμηση καυσίμου.

Δείτε ακόμα: Τι κάνει το «B» στα υβριδικά Toyota;

Στον στάνταρ εξοπλισμό του περιλαμβάνονται κουμπί start/stop και αυτόματος κλιματισμός, ενώ οι πιο πλούσιες εκδόσεις διαθέτουν ακόμα αισθητήρες βροχής, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, σύστημα πολυμέσων, cruise control, φώτα LED κ.λπ. Περισσότερες λεπτομέρειες και τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν.

Get it on Google Play Download on the App Store