Νέο Toyota RAV4 GR Sport με σπορ αναβαθμίσεις

H Toyota συνεχίζει να διευρύνει την γκάμα των πιο σπορ εκδόσεων των μοντέλων της, των GR Sport, αυτή τη φορά με το παγκόσμιο best seller SUV, το RAV4. Να υπενθυμίσουμε ότι διαθέτει ακόμα τα GR Sport Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR και το Hilux. To RAV4 θα προσφέρεται με τον υβριδικό κινητήρα και τον plug-in hybrid, σε συνδυασμό με την έξυπνη τετρακίνηση AWD-i.

Εξωτερικά, το RAV4 GR Sport διακρίνεται για τον πιο έντονο δυναμισμό του, χάρη στην προσθήκη των μαύρων γυαλιστερών διακοσμητικών στους θόλους των τροχών, στους καθρέπτες, στα μαρσπιέ και στους προφυλακτήρες. Ίδιας απόχρωσης είναι και η μάσκα με το πλέγμα σε μοτίβο κυψελών και το λογότυπο GR. Επιπλέον, στο υβριδικό το εμπρός σπόιλερ είναι βαμμένο σε σκούρο γκρι χρώμα, ενώ στο PHEV έχει διαφορετικό σχεδιασμό και άλλη απόχρωση του γκρι.

Το νέο RAV4 GR Sport είναι το πρώτο μοντέλο που διαθέτει ζάντες αλουμινίου φινιρισμένες χρησιμοποιώντας μια νέα, εξαιρετικά ακριβή τεχνική κοπής. Οι 19 ιντσών, που τοποθετούνται στάνταρ, έχουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα με λεπτές, φωτεινές, κατεργασμένες λεπτομέρειες από ρίγες που προσθέτουν έμφαση στον ισχυρό σχεδιασμό τους με τις πέντε διπλές ακτίνες.

Αλλαγές συναντώνται και στο εσωτερικό του νέου RAV4 GR Sport, όπου τα εμπρός σπορ καθίσματα φέρουν επενδύσεις με εφέ σουέτ και συνθετικό δέρμα. Τα προσκέφαλα διακοσμούν τα ανάγλυφα λογότυπα GR, ενώ μια όμορφη αντίθεση δημιουργούν οι ασημί ραφές στο τιμόνι, καθίσματα, λεβιέ ταχυτήτων και πόρτες. Πρόσθετα το λογότυπο GR ενσωματώνεται στις μοκέτες και στο τιμόνι. Στον πλούσιο εξοπλισμό ανήκουν -μεταξύ άλλων- η οθόνη αφής των 10,5 ιντσών και ο παραμετροποιήσιμος πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών. Στάνταρ είναι ακόμα οι ηλεκτρικές ρυθμίσεις στα εμπρός καθίσματα και η οθόνη πανοραμικής προβολής.

Εκτός από τις αισθητικές παρεμβάσεις, αλλαγές έχουν γίνει και στο στήσιμο των αναρτήσεων. Η Toyota τοποθέτησε πιο σφιχτά ελατήρια και αμορτισέρ, προκειμένου το RAV4 GR Sport να προσφέρει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά στο δρόμο.

Τα νέα RAV4 Hybrid GR Sport 2.5 222 hp και RAV4 Plug-in Hybrid GR Sport 2.5 306 hp, θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store