Εντυπωσιάζει το νέο VW ID. Space Vizzion

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, η VW παρουσιάζει το νέο και έβδομο κατά σειρά πρωτότυπο αυτοκίνητο της οικογένειας ID., το ID. Space Vizzion. Όπως και τα μοντέλα ID. Crozz, ID. Buzz, ID. Vizzion, ID. Buggy και ID. Roomzz, έτσι και το ID. Space Vizzion είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αποτελεί τον προάγγελο ενός μελλοντικού Gran Tourismo.

Δείτε ακόμη: VW Polo TDI σε χαμηλότερη τιμή για μέγιστη οικονομία

Εξωτερικά χαρακτηρίζεται για το ρευστό του σχεδιασμό με δυναμικά χαρακτηριστικά, όπως είναι τα λεπτά φωτιστικά σώματα που ενώνονται μέσω ενός οριζόντιου πάνελ, οι ρόμβοι που σχηματίζουν τον εμπρός αεραγωγό, οι απαλές καμπύλες επιφάνειες και το νεύρο που διατρέχει τα πλαϊνά. Παράλληλα, το μαύρο καπό μοιάζει σαν ένα ενιαίο τμήμα με το σκουρόχρωμο παρμπρίζ και την επίσης σκούρα γυάλινη οροφή.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η μινιμάλ αισθητική με τις πολλές ευθείες γραμμές και επίπεδες επιφάνειες, καθώς και η μεγάλη οθόνη αφής των 15,6 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Τα παραδοσιακά χειριστήρια λάμπουν δια της απουσίας τους, ενώ ακόμα και τα κουμπιά στο τιμόνι είναι αφής. Για πρώτη φορά όλες οι πληροφορίες οδήγησης εμφανίζονται σε ένα επαυξημένης πραγματικότητας AR head-up-display.

Δείτε ακόμη: Ο ηλεκτροκινητήρας του VW ID.3 χωράει σε τσάντα!

Βασισμένο στην πλατφόρμα MEB και εκμεταλλευόμενο τους κόμπακτ ηλεκτροκινητήρες και την ενσωματωμένη μπαταρία στο δάπεδο, το VW ID. Space Vizzion προσφέρει χώρους ενός μεγάλου μοντέλου με μακρύ μεταξόνιο και όχι ενός μεσαίου. Τα υλικά είναι κατασκευασμένα από βιώσιμες πρώτες ύλες, όπως είναι το νέο AppleSkin, ένα τεχνητό δέρμα με αναλογία υπολειμματικής ύλης από την παραγωγή χυμού μήλου!

Οι ηλεκτροκινητήρες του VW ID. Space Vizzion αποδίδουν έως 340 ίππους (4Motion) και προσφέρουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δλ. Η αυτονομία φτάνει τα 590 χλμ. και η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 82 kWh.

Δείτε ακόμη: VW Polo με κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων

Get it on Google Play Download on the App Store