Νέο μικρομεσαίο SUV VW Taos (+video)

Το νέο SUV μοντέλο Taos παρουσίασε η VW, το οποίο από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται κάτω από το Tiguan Allspace και πολύ κοντά στο Tiguan. Άλλωστε τα μικρομεσαία SUV αποτελούν και στις Η.Π.Α. (όπου θα πωλείται) μια πολύ δημοφιλή κατηγορία με 4 εκατομμύρια πωλήσεις το 2019 και μερίδιο της αγοράς γύρω στο 24%.

Δείτε ακόμα: Opel Grandland X 1.5D VS VW Tiguan 1.6 TDI

Εξωτερικά εμφανίζει γνώριμα στοιχεία από τα υπόλοιπα SUV της VW, όπως είναι η μάσκα και τα φωτιστικά σώματα από το ανανεωμένο Tiguan, ενώ από το πλάι και πίσω θυμίζει αρκετά το SEAT Ateca, αλλά και το κινεζικό Jetta VS5. Το Taos έχει μήκος 4.465 χλστ. (4.701 χλστ. το Tiguan Allspace και 4.486 χλστ. το Tiguan), πλάτος 1.842 χλστ., ύψος 1.637 χλστ. και μεταξόνιο 2.690 χλστ. Επίσης, πατάει σε ζάντες με διάμετρο από 17 έως 19 ίντσες.

Γνώριμα στοιχεία συναντώνται και στο εσωτερικό του, τόσο σχεδιαστικά, όσο και σε χειριστήρια. Το Taos διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, διατήρησης λωρίδας και τυφλού σημείου, το προσαρμοζόμενο cruise control και τα αυτόματα φώτα.

Δείτε ακόμα: Νέο VW Polo Sport με βάση από Skoda

Για την κίνηση του Taos υπάρχει ένα μόνο μηχανικό σύνολο βενζίνης. Πρόκειται για το 1.5 λτ. turbo με ισχύ 158 ίππων και ροπή 249 Nm, το οποίο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων στην έκδοση με κίνηση μπροστά και με 7άρι DSG με την τετρακίνηση 4Motion.

Η παραγωγή του Taos θα γίνεται στο εργοστάσιο της VW στο Μεξικό, ενώ το λανσάρισμά του θα γίνει το καλοκαίρι του 2021.

Παρακολουθήστε παρακάτω και το βίντεο από την παρουσίαση του VW Taos:

Get it on Google Play Download on the App Store