Ο νέος «βασιλιάς» των SUV στην Ελλάδα

Η κυριαρχία των SUV στην Ελλάδα συνεχίζεται και το 2021, καθώς η εξαιρετικά δημοφιλής αυτή κατηγορία έχει κατακτήσει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς του αυτοκινήτου. Ένα στα δύο επιβατικά οχήματα που πωλούνται είναι SUV, ενώ οι διαθέσιμες προτάσεις είναι πλέον πάρα πολλές και συνεχώς αυξάνονται. Αναμενόμενα ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και δίνονται σκληρές μάχες για την κατάκτηση του βασιλικού θρόνου.

Η εταιρεία που κατάφερε να ξεχωρίσει το πρώτο δίμηνο του έτους και στέφθηκε νικήτρια, είναι η Peugeot. Η γαλλική μάρκα απέσπασε τη μερίδα του λέοντος και βρέθηκε στην πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης των SUV. Παράλληλα, η πρωτιά του Peugeot 2008 στα μικρά SUV (B-SUV) διατηρήθηκε και τον Φεβρουάριο, με 267 ταξινομήσεις και 18,11% μερίδιο (225 ταξινομήσεις τον Ιανουάριο με 15,43% μερίδιο). Δυναμική παρουσία έχει ακόμα το ανανεωμένο 3008 που λανσαρίστηκε πρόσφατα, όπως και το μεγαλύτερο SUV της Peugeot, το 7θέσιο 5008.

Όμως, οι πρωτιές της Peugeot στην Ελλάδα δεν σταματούν στα SUV. Τον Φεβρουάριο ο εμβληματικός «λέων» με το νέο λογότυπο, ήταν πρώτος στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μερίδιο 30,4% και με απόλυτο best seller το ηλεκτρικό e-208.

Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τις πρωτιές της Peugeot τον Φεβρουάριο:

  • 1η στις εταιρικές πωλήσεις με μερίδιο 13,6%
  • 1η στη συνολική κατάταξη πωλήσεων SUV με μερίδιο 13,4%
  • 1η στις λιανικές πωλήσεις SUV με μερίδιο 11,3%
  • 1η στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών με μερίδιο 30,4%
  • 1η θέση για το 208 στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών με μερίδιο 24,6%
  • 1η θέση για το 2008 στη κατηγορία B SUV με μερίδιο 18,1% και στις λιανικές πωλήσεις της κατηγορίας με 16,5%

Η εμπορική πορεία της Peugeot επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής που έχει ακολουθήσει η μάρκα, δημιουργώντας αφενός μια ηλεκτρική γκάμα η οποία γνωρίζει καθημερινά την ευρεία αποδοχή των πελατών της, και αφετέρου, επιβραβεύοντας μοναδικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της συνολικά όπως ο ξεχωριστός σχεδιασμός τους, η τεχνολογική πρωτοπορία, η δυναμική οδήγηση, οι βραβευμένοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, η εξελιγμένη συνδεσιμότητα αλλά και η 5ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Get it on Google Play Download on the App Store