Αντίγραφο της G-Class σε τιμή 5 φορές χαμηλότερη

Τα κινέζικα αυτοκίνητα έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και σε σχεδιασμό, όμως ακόμα υπάρχουν αντίγραφα ευρωπαϊκών -και όχι μόνο- μοντέλων. Μια τέτοια περίπτωση είναι το ανανεωμένο BAIC BJ80, το οποίο εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε να πωλείται στην Κίνα.

Δείτε ακόμα: Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3.500 ευρώ!

Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση η Mercedes δεν θα κινηθεί εναντίον της BAIC για πνευματικά δικαιώματα, αφού η Daimler κατέχει το 10% των μετοχών της κινεζικής εταιρίας. Σε σχέση με την αυθεντική Mercedes G-Class, το BAIC BJ80 έχει διαφορές εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό, όμως το σχήμα και οι γραμμές του θυμίζουν το γερμανικό σκληροτράχηλο εκτός δρόμου αυτοκίνητο.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές που το διαφοροποιούν το μήκους 4.765 χλστ. αμάξωμά του είναι τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, αλλά και η μάσκα. Στην καμπίνα του BAIC BJ80 οι ευθείες γραμμές και οι επίπεδες επιφάνειες παραπέμπουν στην G-Class, όπως και ορισμένα χειριστήρια. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, ψηφιακός πίνακας οργάνων, σύστημα πολυμέσων, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες κ.λπ.

Δείτε ακόμα: Νέο κινεζικό SUV Baojun RS-3 1.5T με 10.700 ευρώ

Κάτω από το μακρύ εμπρός καπό του φιλοξενείται ένα V6 3.0 λτ. μηχανικό σύνολο βενζίνης, απόδοσης 280 ίππων, συνδυασμένο με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και με μπλοκέ διαφορικά.

Όσον αφορά την τιμή του, σίγουρα δεν είναι χαμηλή για τα δεδομένα των κινεζικών αυτοκινήτων, όμως συγκριτικά με της G-Class που διατίθεται στην Κίνα, είναι σχεδόν 5 φορές πιο κάτω. Βέβαια, τα δύο αυτοκίνητα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Συγκεκριμένα το BAIC BJ80 πωλείται στην Κίνα για 350.000 γουάν (ισοτιμία σε ευρώ είναι 42.290). Στην Κίνα, η πιο «προσιτή» G-Class είναι η G 500 με τον V8 4.4 λτ. κινητήρα ισχύος 421 ίππων, με τιμή εκκίνησης τα 1.628.000 γουάν (196.700 ευρώ). Ενδεικτικά, το ίδιο μοντέλο πωλείται στην Ελλάδα σε παραπλήσια τιμή (197.150 ευρώ), ενώ η πιο προσιτή G 350 d κοστίζει από 170.250 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Φοβερό κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε τιμή χάρισμα

Get it on Google Play Download on the App Store