Από τα Εμιράτα το πιο «άκυρο» όχημα όλων των εποχών (+video)

Είναι γνωστό πως οι έχοντες και κατέχοντες προβληματίζονται με άλλες έννοιες από αυτές των κοινών θνητών. Ο Σεΐχης Hamad Bin Hamdan Al Nahyan των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για παράδειγμα, παρήγγειλε για τον γάμο του μια Mercedes S-Class για κάθε ένα από τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Και δεν μιλάμε μόνο για το αμάξωμα, αλλά και το εσωτερικό με τις ζάντες. Μια κίνηση που -δικαιωματικά- του προσέδωσε το παρατσούκλι «ο Σεΐχης με το ουράνιο τόξο». Φυσικά και δεν θα μπορούσε να είναι αρκετό ένα τέτοιο όχημα.

Δείτε ακόμα: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Η εκκεντρικότητα όρια δεν γνωρίζει όταν τα πετροδόλαρα ρέουν ωσάν καταρράκτες, οπότε πήρε ένα στρατιωτικό όχημα μεταφοράς Oshkosh M1075 και το μετέτρεψε στο Dhabiyan (κάτι σαν «παιδί του Άμπου Ντάμπι» σημαίνει). Δίχως την παραμικρή αμφιβολία, το αραβικό όχημα είναι ό,τι πιο περίεργο έχουμε δει να παίρνει μορφή σε τροχούς. Το οποίο Dhabiyan διαθέτει 10 από αυτούς, συν 4 ρεζέρβες! Η καμπίνα των επιβατών (το κουβούκλιο που εξέχει στο πίσω μέρος του τερατουργήματος) προέρχεται από Jeep Wrangler, τα εμπρός φώτα από Ford Super Duty και τα πίσω από Dodge Dart (το αμερικανικό «αδερφάκι» της Alfa Romeo Giulietta).

Διαβάστε επίσης: Ένα VW Touran έγινε ποταμόπλοιο!

Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται, όμως αν λάβουμε υπόψιν το Oshkosh, έχουμε να κάνουμε με έναν 6κύλινδρο σε σειρά πετρελαιοκινητήρα 15,2 λίτρων της Caterpillar, με απόδοση 580 ίππους στις 1.800-2.000 σ.α.λ. Την κίνηση στους 6 τροχούς (οι 4 μπροστινοί αποτελούν το σύστημα διεύθυνσης) αναλαμβάνει να μεταδώσει ένα αυτόματο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, σε συνδυασμό με ένα βοηθητικό «κοντό» επιπλέον 2 σχέσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store