Δεν φαντάζεστε τι μάρκα είναι αυτό το στρατιωτικό όχημα (+video)

Το όχημα που βλέπετε σίγουρα θα σας θυμίζει αμέσως το Hummer και μάλλον θα νομίζετε ότι προέρχεται από κάποια αμερικάνικη εταιρεία που κατασκευάζει στρατιωτικά οχήματα και όπλα. Και όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύει, καθώς προέρχεται από εταιρεία που παράγει εκατομμύρια αυτοκίνητα, τα οποία πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε και αυτό: Ηλεκτρικό Kia με πάνω από 600 χιλιόμετρα αυτονομία

Το μοντέλο KLTV141 είναι το νέο ελαφρύ τακτικό όχημα της Kia Motors, με πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης και ειδικά σχεδιασμένο για να πηγαίνει σχεδόν παντού. Το στρατιωτικό Kia έχει μήκος 4.900 χλστ., πλάτος 2.195 χλστ., ύψος 1.980 χλστ. και μεγάλη απόσταση από το έδαφος (410 χλστ.), ενώ μπορεί να βουτήξει σε νερά βάθους μέχρι 760 χιλιοστά. Την κίνησή του αναλαμβάνει ένα ντίζελ μηχανικό σύνολο απόδοσης 225 ίππων και 500 Nm ροπής συνδυασμένο με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 130 χλμ./ώρα και η αυτονομία αγγίζει τα 640 χιλιόμετρα.

Η τετρακίνηση διαθέτει πολλές ρυθμίσεις για να περνά από διάφορα εδάφη χωρίς να κολλάει, κάτι στο οποίο βοηθούν με την σειρά τους η δυνατότητα αύξησης του ύψους από το έδαφος, η ανεξάρτητη ανάρτηση με τις μεγάλες διαδρομές, το σύστημα που ξεφουσκώνει και φουσκώνει αυτόματα τα ελαστικά, αλλά και το βίντσι. Παράλληλα, το θωρακισμένο του αμάξωμα προστατεύει τους επιβάτες από τις σφαίρες.

Διαβάστε και αυτό: Πιο σπορ Kia ProCeed GT-Line και GT

Δείτε το στρατιωτικό Kia και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store