Η σουηδική «αντι-Taycan» των σχεδόν 900 ίππων!

H Polestar είχε αποκαλύψει την πρόθεσή της για δημιουργία αντιπάλου της Porsche Taycan, από το 2020 και το πρωτότυπο Precept. Δυο χρόνια αργότερα και δίχως στο μεσοδιάστημα να έχουν δώσει ούτε teaser, οι Σουηδοί πήγαν στο Goodwood Festival of Speed την επικείμενη ναυαρχίδα τους, που φέρει το όνομα 5 και κοντά στους 900 ίππους!

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα, πιάνοντας άπαντες εξαπίνης. Το καμουφλάζ του Polestar 5 είναι εκτεταμένο, όμως διακρίνονται οι επιρροές από το πρωτότυπο O2 στα εμπρός φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα, όπως και το αεροδυναμικό liftback αμάξωμα. Στο πίσω μέρος φαίνονται ελάχιστα στοιχεία, καθώς είναι καλυμμένο μέχρι το παρμπρίζ. Δυο κάθετα LED φανάρια εξυπηρετούν τους πρακτικούς σκοπούς, ωστόσο το παραδοσιακό μοτίβο ανεστραμμένου «L» είναι παρόν – έστω και κάτω από αυτοκόλλητα.

Για τις διαστάσεις δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε ένα μήκος κοντά στα 5 μέτρα, μεταξόνιο στην περιοχή των 2,8 μέτρων και πλάτος γύρω στα 1,8-1,9 μέτρα, ώστε να τοποθετηθεί κοντά στην Taycan. Εκεί που έχει σκοπό να ξεχωρίσει και να υπερισχύσει της ηλεκτρικής Porsche, είναι στην ισχύ. Η κορυφαία έκδοση της σουηδικής «αντι-Taycan» εξοπλίζεται με μπαταρία 103 kWh και δυο ηλεκτροκινητήρες (έναν εμπρός, έναν πίσω), συνδυαστικής απόδοσης 884 ίππων και 900 Nm! Συγκριτικά η επίσης δικινητήρια Taycan Turbo S αποδίδει 761 ίππους και 1.050 Nm, με τη μπαταρία στις 93,4 kWh.

Ούτε επιδόσεις μας δίνει το Γκέτεμποργκ, αλλά ένα 0-100 χλμ./ώρα κάτω από τα 3,0 δλ. είναι προαπαιτούμενο για να κοντράρει την Turbo S. Για περισσότερα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2023, όταν και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 5άρι της Polestar.

Get it on Google Play Download on the App Store