Νέο Morgan Plus Four: Πρώτη φορά με turbo κινητήρα

Η Morgan αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Plus Four, το οποίο προσφέρεται για πρώτη φορά με turbo κινητήρα, προέλευσης BMW, ενώ «πατάει» στην πλατφόρμα αλουμινίου CX-Generation.

Παρά το ότι υπάρχουν πολλές οπτικές ομοιότητες με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο Plus Four είναι κατά 97% ένα νέο μοντέλο!

Δείτε ακόμα: Mazda MX-5 έγινε… Morgan

To Plus Four έχει εξελιχθεί παράλληλα με το Plus Six τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, με την κατασκευή και συναρμολόγηση του αμαξώματος να είναι χειροποίητη. Το διθέσιο και εντυπωσιακό μοντέλο, κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα της BMW, ο οποίος για την περίπτωση αποδίδει 258 ίππους και 400 Nm ροπής. Νούμερα που προσφέρουν 0-100 χλμ./ σε 4,8 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, έχουν γίνει ειδικές ρυθμίσεις στον κινητήρα, ώστε να αποδίδει καλύτερα, έχοντας παράλληλα μειωμένες εκπομπές CO2.

Διαβάστε επίσης: Διάσημος κωμικός τράκαρε την Bugatti Veyron μόλις την αγόρασε!

Η δύναμη περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να το αποκτήσουν με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Για όσους ενδιαφέρονται η Morgan έχει ανοίξει τα βιβλία παραγγελιών, με την τιμή του νέου Plus Four να ξεκινάει από τα 72.500 ευρώ (62.995 λίρες), με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store