Ο Κινέζος «Σκοτεινός Ιππότης» των 16.600 ευρώ

Ο ντόρος γύρω από το «The Batman» εντείνεται όσο πλησιάζουμε στην πρεμιέρα της ταινίας (4 Μαρτίου), μην αφήνοντας ανεπηρέαστα ούτε τα αυτοκίνητα. Έχουμε ήδη δει τα Nissan Juke και Micra Kiiro, να εμπνέονται από τον «Σκοτεινό Ιππότη». Μοντέλο να δανείζεται το προσωνύμιο του προστάτη του Γκόθαμ, όμως, δεν είχαμε δει μέχρι σήμερα. Κάπου εδώ, έρχεται το Dongfeng Aeolus Yixuan MAX Dark Night Edge Edition.

Το μεσαίο σεντάν των Κινέζων γεμίζει αεροδυναμικά βοηθήματα, φουσκώματα, αεραγωγούς (ψεύτικους και κανονικούς) και αυτοκόλλητα, φορώντας παράλληλα 19άρες ζάντες της BBS. Το τελικό αποτέλεσμα περισσότερο The Fast and the Furious θυμίζει, παρά Batman. Οι χρυσές αποχρώσεις στα σήματα, τον εμπρός προφυλακτήρα, τα μαρσπιέ, τις πόρτες, το πλαίσιο των παραθύρων, τον πίσω προφυλακτήρα και τα δαχτυλίδια των ζαντών δεν δένουν καθόλου άσχημα με τη μαύρη ματ βαφή του αμαξώματος, αλλά το γενικότερο look είναι λίγο «κιτς». Ειδικά η διπλή αεροτομή και οι ψεύτικες τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης (που φέρνουν σε κανόνια) αποτελούν την επιτομή της υπερβολής. Επίσης, το γεγονός ότι η ανάρτηση παραμένει εργοστασιακή και δεν φέρει έστω ένα σετ ελατηρίων χαμηλώματος, δημιουργεί ένα άτοπα μεγάλο κενό μεταξύ θόλου και τροχού.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δυο οθόνες σε ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα πολυμέσων (12,3 και 10,25 ίντσες αντίστοιχα), με τους λεπτούς αεραγωγούς δίπλα και πάνω από αυτές. Στην κορυφή του ταμπλό συναντάμε μια χρυσαφί λωρίδα, που κάνει την απαραίτητη νύξη με το εξωτερικό, ενώ πόρτες και καθίσματα φιλοξενούν κόκκινες λεπτομέρειες.

Την κίνηση του Dark Knight αναλαμβάνει ένας τετρακύλινδρος υπετροφοδοτούμενος 1.5 λίτρων, απόδοσης 190 ίππων και 300 Nm (όσο και το κανονικό Yixuan MAX). Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, επιτρέποντας μια τελική ταχύτητα ύψους 210 χλμ./ώρα (επιτάχυνση δεν ανακοινώνεται). Πάμε τώρα και στην τιμή.

Ως είθισται για κινεζικό αυτοκίνητο, το κόστος αγοράς είναι εντυπωσιακά χαμηλό. Ο φτιασιδωμένος «Αίολος» ξεκινά από τις 117.900 γουάν (16.602 ευρώ) και είναι σημαντικά φθηνότερο σε σχέση με το Hyundai Elantra N, που οι Κινέζοι ορίζουν σαν αντίπαλο. Βέβαια μπορεί το κορυφαίο Elantra να ξεκινά από τις 152.100 γουάν (22.590 ευρώ), αλλά έχει και 290 άλογα…

Get it on Google Play Download on the App Store