To «αντίγραφο» του VW Arteon σε τιμή Polo

Στην κορυφή της γκάμας των τετράθυρων μοντέλων της VW τοποθετείται το Arteon, με τα σπορτίφ και πολυτελή χαρακτηριστικά, αποτελώντας τον αντικαταστάτη του Passat CC. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Changan, ανανέωσε πρόσφατα το μεσαίο σεντάν μοντέλο της, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το Arteon αλλά και από το Passat CC, όχι μόνο σε σχεδιασμό αλλά και στην ονομασία του.

Δείτε ακόμα: Πιο δυναμικό από ποτέ το νέο VW Arteon

Το Changan Raeton CC με το όνομα που θυμίζει αναγραμματισμό του Arteon συν την προσθήκη του CC, είναι ένα πληθωρικό σε διαστάσεις σεντάν, με μήκος 4.800 χλστ. (4.864 χλστ. το Arteon), πλάτος 1.825 χλστ., ύψος 1.465 χλστ. και μεταξόνιο 2.770 χλστ. Εξωτερικά ξεχωρίζει κυρίως η πολύ μεγάλη μάσκα με τις οριζόντιες γρίλιες, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω και το έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ με το υπερυψωμένο καπό, στα πρότυπα των 4θυρων κουπέ. Μοντέρνα στοιχεία συναντώνται και στο εσωτερικό του Changan Raeton CC, με πολυτέλεια και σχεδιασμό σύμφωνο με τα σύγχρονα αισθητικά πρότυπα (μινιμάλ, επίπεδο τιμόνι, οθόνες και λίγα χειριστήρια).

Για την κίνηση του Raeton CC υπάρχει ένα μόνο turbo μηχανικό σύνολο βενζίνης, το BlueCore 1.5T. Η απόδοσή του φτάνει τους 156 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και τα 225 Nm ροπής στις 2.000-4.000 σ.α.λ. και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή με αυτόματο της Aisin, 6 σχέσεων. Το αμάξωμα ζυγίζει από 1.435 κιλά, ενώ οι αναρτήσεις του αποτελούνται από γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.

Δείτε ακόμα: Τι έχει διατηρήσει το VW Golf από το 1974;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι τιμές του, αφού είναι πολύ χαμηλές για τα δεδομένα της Κίνας. Συγκεκριμένα πωλείται από 94.900 γουάν και το πιο ακριβό φτάνει τα 128.900 γουάν (σημερινή ισοτιμία 11.900 ευρώ και 16.170 ευρώ αντίστοιχα). Παρά τα πληθωρικά του χαρακτηριστικά, η αρχική του τιμή είναι χαμηλότερη από του βασικού Polo στην Κίνα, το οποίο με τον 1.5 λτ. κινητήρα των 113 ίππων κοστίζει από 99.900 γουάν (12.530 ευρώ).

Στο βασικό εξοπλισμό του Changan Raeton CC υπάρχουν ESP, μετωπικοί αερόσακοι, οθόνη αφής 8 ιντσών, μηχανικός κλιματισμός, ηλεκτρική ηλιοροφή, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες κ.λπ. Ακόμα εξοπλίζεται με αερόσακους πλευρικούς και οροφής, συστήματα αυτόνομης πέδησης και προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, με μεγαλύτερη οθόνη 10,25 ιντσών, φώτα LED, αυτόματη λειτουργία φώτων, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, πανοραμική ηλιοροφή, ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα κ.α.

Στην Ευρώπη, αυτοκίνητα της Changan πωλούνται μόνο στη Ρωσία, όχι όμως το Raeton CC, αλλά μόνο SUV μοντέλα διαφόρων κατηγοριών (μικρά, μικρομεσαία και μεσαία).

Δείτε ακόμα: Σε ποια χώρα το VW ID.3 έχει αφανίσει το Corolla;

Get it on Google Play Download on the App Store