25 χρόνια Kia Sportage και εκατομμύρια πωλήσεις

Φέτος η Kia Motors γιορτάζει τις συνολικά 5.000.000 πωλήσεις που έχει σημειώσει παγκοσμίως το Kia Sportage μέσα στα 25 χρόνια εμπορικής του καριέρας. Η 1η γενιά Sportage παρουσιάστηκε το 1991 στο Tokyo Motor Show και στην πορεία της  έχει να επιδείξει περισσότερες από 500.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Δείτε ακόμη: Νέες εκδόσεις Kia Sportage με «μαγικά» χαρακτηριστικά

Οι πωλήσεις της 2ης γενιάς Sportage έφτασαν τις συνολικά 1.223.776 μονάδες στην διάρκεια της επταετούς παραγωγής και η 3η γενιά ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια βοηθώντας το Sportage να φτάσει τα δύο εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις και στα έξι χρόνια παραγωγής του. Η σημερινή 4η γενιά Sportage, έρχεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων, με το 1.000.000 πωλήσεων μέσα σε 29 μήνες από την έναρξη της διάθεσής της.

Ο κύριος Ho Sung Song, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος Global Operations δήλωσε πως «είμαστε πολύ περήφανοι για την επίτευξη αυτού του ορόσημου παραγωγής που σημείωσε παγκοσμίως το best-seller της μάρκας μας. Η συνεχόμενη αύξηση της ζήτησης για το Sportage επιβεβαιώνει την αξία και τις δυνατότητες του μοντέλου μας που απολαμβάνουν οι αγοραστές του σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Kia Sportage 1.7 Diesel 141 PS DCT

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως το 2016 και το 2017 το Sportage ξεπέρασε το Rio και αναδείχθηκε ως το μοντέλο της Kia με τις περισσότερες πωλήσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store