Αγχολυτική η Mercedes C-Class στον τάρανδο (+video)

Χωρίς προβλήματα πέρασε το τεστ αποφυγής ταράνδου η Mercedes C-Class, η οποία ολοκλήρωσε τη δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας εμπνέοντας ασφάλεια και σιγουριά στον οδηγό της, σε κάθε προσπάθεια.

Η W206 που δοκιμάστηκε ήταν η C300e, με το plug-in υβριδικό σύνολο του 2.0λιτρου τούρμπο τετρακύλινδρου τούρμπο και ηλεκτροκινητήρα (στα 313 άλογα και 550 Nm), η οποία πατάει σε ελαστικά Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 διάστασης 225/45/R18 εμπρός – 255/40/R18 πίσω. Η πρώτη προσπάθεια έγινε στα 77 χλμ./ώρα, με το γερμανικό σεντάν να επιδεικνύει άμεσες και άμεσα ελεγχόμενες αντιδράσεις, αλλά τον πρώτο εσωτερικό κώνο να στερεί το έγκυρο της επίδοσης. Το ίδιο σημείο αποδείχθηκε «τείχος» για το μπροστινό της C-Class, καθώς σχεδόν σε κάθε προσπάθεια ο εμπρός δεξιά τροχός έβρισκε πάνω του.

Η μοναδική φορά που δεν συνέβη ήταν στα 73 χλμ./ώρα, που οριοθέτησαν και το καλύτερο πέρασμα του premium μεσαίου από τη Στουτγκάρδη. Οι δοκιμαστές, ωστόσο, εξήραν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε κάθε προσπάθεια, που χαρακτηρίστηκε από τις μικρές κλίσεις του αμαξώματος, την υποδειγματική λειτουργία του συστήματος ελέγχου ευστάθειας, μαζί με την προοδευτική απώλεια πρόσφυσης των εμπρός τροχών – που είναι και η μόνη αντίδραση στη συντριπτική πλειοψηφία των περασμάτων, με το πίσω μέρος να μένει «βιδωμένο»- και τη σιγουριά που δίνει στον οδηγό. Κι αυτό παρότι το βάρος της PHEV C-Class αγγίζει τα 1.900 κιλά.

Get it on Google Play Download on the App Store