Αλλάζει σε SUV το επόμενο Opel Insignia

Ο δρόμος της επιβίωσης για τα άλλοτε δημοφιλή μεσαία οικογενειακά είναι ένας και μονής κατεύθυνσης: είτε αλλάζουν σε SUV, είτε «αλλάζουν». Το Ford Mondeo πρώτο διαπίστωσε του λόγου το αληθές, για να το ακολουθήσει -όπως όλα δείχνουν- το Opel Insignia.

Οι φήμες για μεταστροφή του γερμανικού liftback σε SUV κυκλοφορούν από το 2020, με το Auto Express να δηλώνει πως η απόφαση πια είναι ειλημμένη. Το Insignia 3ης γενιάς θα αλλάξει εντελώς, αποκτώντας ξεκάθαρα crossover προσανατολισμό σε αμάξωμα και χαρακτήρα, επωφελούμενο από την πλατφόρμα eVMP του Groupe PSA. Κατά συνέπεια, θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα επόμενα Peugeot 3008/5008 και θα διαθέτει πλήρη γκάμα ηλεκτροποιημένων εκδόσεων, με plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά παράγωγα. Οι κινητήρες βενζίνης θα παραμείνουν, με τη μορφή των διαφόρων εκδοχών του 1.200άρη τρικύλινδρου τούρμπο, ωστόσο αυτοί του πετρελαίου δύσκολα θα συνεχίσουν.

 

Crossover εκδόσεις είχαν και τα δύο προηγούμενα Insignia, ονόματι Country Tourer, οπότε τα εκτός δρόμου μονοπάτια δεν είναι άγνωστα στο γερμανικό μεσαίο. Αυτό που είναι, ωστόσο, άγνωστο αφορά την εμπορική τοποθέτηση του μοντέλου. Η Opel ήδη διαθέτει τα Mokka, Crossland και Grandland, με το τελευταίο να βρίσκεται πιο κοντά στη φιλοσοφία του Insignia. Το νέο SUV κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας, πάνω από το Grandland. Ό,τι δηλαδή ισχύει για την περίπτωση των 3008 και 5008.

To νέο Insignia δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το 2024, καθώς το σημερινό ανανεώθηκε πέρσι και έχει τουλάχιστον 2 χρόνια πορείας μπροστά του.

Get it on Google Play Download on the App Store