Αμφίβολο το μέλλον του VW Passat

Το Passat δεν είναι απλά ένα μοντέλο στην γκάμα της VW. Πρόκειται για το μακροβιότερο εν ενεργεία όνομα στο Βολφσμπουργκ, μετρώντας κοντά στα 50 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας (το 1972 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά). Τα ηλεκτρικά ήθη και έθιμα όμως, δεν λογαριάζουν από παραδόσεις και ιστορικότητα.

Σύμφωνα με το Automotive News, το σημερινό Passat θα ρίξει την αυλαία το 2023, όταν θα συμπληρώνει 51 χρόνια πορείας. Διάδοχος δεν θα υπάρξει, παρά μόνο αντικαταστάτης ηλεκτρικής φύσης, με διαφορετικό όνομα (κατά πάσα πιθανότητα της οικογενείας των ID) και τύπο αμαξώματος («μυρίζει» crossover). Τα σχέδια για εξηλεκτρισμό της γκάμας, μαζί με τις διαρκώς μειούμενες πωλήσεις των σεντάν, είναι οι δυο λόγοι που το Passat αναμένεται να αποσυρθεί στο τέλος του κύκλου ζωής της 8ης γενιάς. Απόφαση που επηρεάζει και τα Arteon/Arteon Shooting Brake, τα οποία επίσης θεωρείται σίγουρο πως θα καταργηθούν.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του AN, υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχίσει η station wagon εκδοχή του Passat. Αν θα ονομάζεται  «Passat Variant», κανονικά «Passat» ή κάπως αλλιώς με βάση το ίδιο όνομα, παραμένει άγνωστο. Εξίσου άγνωστο είναι το μέλλον του Skoda Superb, που μοιράζεται το πάτωμα με το Passat. Ευθεία αναφορά στη λιμουζίνα των Τσέχων δεν γίνεται, οπότε μπορεί και να τη γλιτώσει. Το Passat αντίθετα, μοιάζει βέβαιο πως οδηγείται στο γκαράζ της Ιστορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store