Νέο VW Passat GTE με κατανάλωση 1,7€/100 χλμ.

Το VW Passat αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της μεσαίας κατηγορίας, απευθυνόμενο σε ένα απαιτητικό κοινό που δεν κάνει συμβιβασμούς. Τώρα, στη νέα 8η κατά σειρά γενιά του προσφέρει υψηλές ανέσεις, πολυτέλεια και τεχνολογίες αιχμής. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται το νέο plug-in hybrid Passat GTE, το οποίο συνδυάζει υψηλές επιδόσεις με εξαιρετική οικονομία σε καύσιμο και πολύ χαμηλές εκπομπές CO2.

Δείτε ακόμα: VW Tiguan Allspace για XXL οικογένειες

Το Plug-in Hybrid σύστημα του νέου Passat GTE αποτελείται από ένα κινητήρα 1.4 TSI απόδοσης 156 ίππων και 250 Nm ροπής στις 1.550-3.500 σ.α.λ. και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 115 ίππων (συνδυαστική ισχύς 218 PS και 400 Nm ροπής). Η δύναμη περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου DSG 6 ταχυτήτων, με την επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 7,4 δλ. και τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 222 χλμ./ώρα. H μεικτή κατανάλωση είναι 1,3 λτ./100 χλμ., οι εκπομπές CO2 30 γρ./χλμ. (WLTP) και η μεικτή κατανάλωση ρεύματος είναι 16,2 kWh/100 χλμ. Η αυτονομία με μόνο τη χρήση ρεύματος φτάνει τα 56 χιλιόμετρα με τον κύκλο WLTP. Έτσι μπορεί να πραγματοποιήσει καθημερινές μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους και χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσει καθόλου καύσιμο ή με κόστος μόλις 1,7 ευρώ/100 χλμ. για βενζίνη*.

Δείτε ακόμα: Πώς τo VW Polo προστατεύει και μετά από σύγκρουση

Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μία εξωτερικά επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 13,0 kWh. Κατά την επιβράδυνση ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια φορτίζοντας την μπαταρία υψηλής τάσης. Για μεγαλύτερες αποστάσεις και για ταχύτητες άνω των 140 χλμ./ώρα, ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει τον TSI κινητήρα, ειδικά με την επιλογή GTE mode και παρέχει επιπλέον δύναμη. Επίσης, το Passat GTE προσφέρει 3 προγράμματα λειτουργίας:

Hybrid: εναλλάσσει θερμικό με ηλεκτρικό κινητήρα.

GTE: μεγιστοποιεί την παροχή του ηλεκτρικού μοτέρ για μάξιμουμ απόδοση

E-Mode: κινεί το Passat GTE μόνο με την χρήση ρεύματος

Η φόρτιση του Passat GTE, απαιτεί 3 ώρες και 33 λεπτά για να φτάσει από το 0 στο 100% της μπαταρίας, σε πρίζα 3,6 kW ή σε 5 ώρες σε πρίζα 2,3 kW.

Δείτε ακόμα: VW Polo βενζίνη, ντίζελ ή φυσικό αέριο;

Το κορυφαίας τεχνολογίας Passat GTE συνοδεύεται και με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων- σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου 360 μοιρών, 3 χρόνια δωρεάν Mobile Online υπηρεσίες We Connect Plus, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, προβολείς IQ LED Matrix, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 9,2 ιντσών και Navi, 3ζωνικό κλιματισμό κ.λπ. Το Passat GTE πωλείται στην τιμή των 48.299 ευρώ.

*Το κόστος κατανάλωσης είναι υπολογισμένο με την μεικτή κατανάλωση των 1,3 λτ./100 χλμ. και την τρέχουσα πανελλαδική μέση τιμή της βενζίνης στα 1,336 ευρώ/λτ.

Δείτε ακόμα: Nissan Juke 1.0 DIG-T 117 PS Vs VW T-Roc 1.0 TSI 115 PS

Get it on Google Play Download on the App Store