Από κοντράδικο στο ισχυρότερο περιπολικό του κόσμου!

Οι αστυνομικές αρχές έχουν πρόσβαση σε καταπληκτικές τετράτροχες κατασκευές, μέσω των κατασχεμένων που βρίσκονται στις μάντρες τους. Κάπως έτσι στήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90 η περιβόητη Ομάδα «Σ» εδώ, κάπως έτσι πορεύονται ακόμα σήμερα πολλά όργανα της τάξης ανά τον κόσμο. Στην Αμερική, για παράδειγμα, δεν αφήνουν να πάνε χαμένα τα κατασχεθέντα muscle cars, τακτική που τους αποφέρει το ισχυρότερο περιπολικό στον πλανήτη!

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης στο Τέξας είχαν επιδοθεί αρκετές φορές στο κυνηγητό ενός Dodge Challenger Hellcat, που συμμετείχε σε αυτοσχέδιους αγώνες και σχετικές οδηγικές παρανομίες. Έπειτα από πολύ κόπο, καθότι εξαιρετικά γρήγορο, κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν, να συλλάβουν τον οδηγό/ιδιοκτήτη και να το κατασχέσουν. Των φρονίμων τα παιδιά, όμως, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Προκειμένου να αποφύγουν ανάλογες δυσκολίες στο μέλλον, οι άνθρωποι του Τμήματος Δημόσιας Ασφαλείας (Department of Public Safety/DPS) αποφάσισαν να μετατρέψουν το πρώην κοντράδικο, σε περιπολικό.

Το Challenger ντύθηκε στα ανάλογα χρώματα και υποδέχθηκε τον κατάλληλο εξοπλισμό (ασύρματο, φανούς, σειρήνες, υπολογιστή), για να κατακτήσει τον τίτλο του ισχυρότερου τετράτροχου που υπηρετεί σε αστυνομική υπηρεσία! Ο κομπρεσοράτος Hemi V8 των 6.2 λίτρων κανονικά παράγει 707 ίππους και 881 Nm ροπής, νούμερα που κάλλιστα θα το τοποθετούσαν στις 3 πρώτες θέσεις του περιπολικού κόσμου. Η κατάσταση κάτω από το καπό του συγκεκριμένου, όμως, είναι ακόμα καλύτερη. Ο πρώην κάτοχός του είχε προβεί στις κατάλληλες μετατροπές, ώστε να ανεβάσει την ισχύ στα 1.080 άλογα! Τι σημαίνει αυτό για τα αστυνομικά του καθήκοντα; Ότι ξεπερνά τους 1.001 ίππους της Bugatti Veyron, που έχει το Α.Τ. Ντουμπάι, και την αποκαθηλώνει από την παγκόσμια κορυφή των περιπολικών!

Πέραν των Αράβων και των Αμερικανών, ιδιαίτερη ζέση για τα γρήγορα αυτοκίνητα δείχνουν επίσης οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας (Audi R8 και BMW M5), οι Άγγλοι (McLaren MP4/12C) και της Ιταλίας (Ferrari 458 Italia και Lamborghini Gallardo/Huracan).

Get it on Google Play Download on the App Store