Απρόσμενα ζόρια για το Civic Type R στον τάρανδο (+video)

Το Honda Civic Type R είναι μεν συνώνυμο του στριψίματος και των ρεκόρ ταχύτερου γύρου, αλλά το τεστ αποφυγής ταράνδου είναι διαφορετική υπόθεση. Κι αποδεικνύεται πως όσο καλό κι αν είναι ένα αυτοκίνητο στο βουνό ή την πίστα, η απότομη αλλαγή πορείας μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα.

Το FL5 δοκιμάστηκε από το km77.com, παίρνοντας θέση μπροστά από τους τρεις διαδρόμους και τους κώνους με όλη τη χάρη των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ, των ειδικά εξελιγμένων Michelin Pilot Sport 4 S διάστασης 265/30/R19 και του σεταρισμένου σε Nurburgring – Suzuka πλαισίου. Οι προσδοκίες για τη δοκιμασία απότομης αλλαγής πορείας ήταν υψηλές, ωστόσο από την πρώτη κιόλας προσπάθεια φάνηκε ότι το «Τάπερ» θα ζοριζόταν. Παρότι το πέρασμα δεν ήταν ιδιαίτερα γρήγορο, στα 75 χλμ./ώρα, το κορυφαίο Honda χτύπησε τον πρώτο εσωτερικό κώνο του δεύτερου διαδρόμου και ανάγκασε τον οδηγό στην εγκατάλειψη της προσπάθειας.

Στα 77 χλμ./ώρα δεν βρήκε κώνο, όμως δεν μπόρεσε καν να πάρει τροχιά για τον τρίτο διάδρομο. Στα 79 χλμ./ώρα παραλίγο να τα καταφέρει, ωστόσο και πάλι μια επαφή με την πρώτη εσωτερική κορύνα χάλασε το τελικό αποτέλεσμα. Τελικά η καλύτερη προσπάθεια σημειώθηκε μόλις στα 74 χλμ./ώρα, μένοντας πίσω 3 χλμ./ώρα από το υβριδικό Civic e:HEV! Τα 74 χλμ./ώρα το φέρνουν στο ίδιο επίπεδο με το crossover HR-V, αφήνοντάς το παράλληλα 6 χλμ./ώρα μακριά από το ανταγωνιστικό Toyota GR Yaris.

Get it on Google Play Download on the App Store