Αριστεροτίμονο Mitsubishi Lancer EVO IX Wagon

Από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που μπορεί να πετύχει κανείς να κυκλοφορεί στους δρόμους ή και ποτέ στη ζωή του, είναι το Mitsubishi Lancer EVO IX Wagon, αφού μόλις 2.500 κατασκευάστηκαν και αυτά αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας. Κάτι που σημαίνει αυτομάτως ότι όλα ήταν δεξιοτίμονα.

Δείτε ακόμα: Mitsubishi Lancer Evo 1: Η αρχή του μύθου (+videos)

Το συγκεκριμένο Lancer EVO IX Wagon έχει το τιμόνι από την αριστερή πλευρά και πρόκειται για μετατροπή που έχει γίνει από την Tomcar motorsport company. Είναι το GT-A με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 5 ταχυτήτων στην έκδοση MR με πρόσθετα στοιχεία όπως είναι οι σκουρόχρωμοι προβολείς, η αλουμινένια οροφή, καπό και εμπρός φτερά, τα καθίσματα της Recaro με τις κόκκινες ραφές και τα αμορτισέρ της Bilstein. Επίσης διαθέτει και τμήματα της Ralliart, όπως είναι η αεροτομή οροφής και ο πίνακας οργάνων.

Δείτε ακόμα: Mitsubishi Lancer Evo κάθε γενιάς οργιάζουν (+video)

Το EVO IX Wagon συνδύαζε ταχύτατες επιδόσεις με οδηγική ευχαρίστηση σε πρακτική, οικογενειακή «συσκευασία». Βέβαια, το πίσω μέρος του είναι κάπως άκομψο σχεδιαστικά, όμως ολόκληρο το αμάξωμα έχει τα φουσκώματά του, τις αεροτομές, την εισαγωγή αέρα στο καπό και όλα τα γνωστά «καλούδια».

Πληροφοριακά, το ιαπωνικών προδιαγραφών Lancer EVO IX διέθετε τον 2.0 λτ. κινητήρα απόδοσης 280 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. Όσο για την τιμή του εικονιζόμενου αυτοκινήτου με τα 24.325 χιλιόμετρα, ο ιδιώτης που το πουλά ζητεί το ποσό των 19.999 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Ελληνικό Mitsubishi Lancer Evo «πυροβολεί» (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store