Άρμα των SWAT μπορεί να γίνει δικό σας! (+video)

Τις τελευταίες εβδομάδες τα στρατιωτικά οχήματα «παίζουν» πολύ στην τετράτροχη επικαιρότητα. Αναμενόμενα, βεβαίως, καθώς οι επιπλοκές/συμπλοκές στον Έβρο δεν καταλαβαίνουν από κορωνοϊό.

Είδαμε το κτήνος που απέστειλε η αυστριακή αστυνομία για να συνδράμει τις δυνάμεις της Frontex, αλλά και το κομβόι στην Εθνική που πήγε οδικώς από την Αθήνα στα σύνορα. Οχήματα που προκαλούν δέος και παραμερίζουν -μεταφορικά και πολύ κυριολεκτικά αν χρειαστεί- όποιον βρεθεί στο πέρασμά τους. Δεν θα θέλατε ένα τέτοιο άρμα για να αντιμετωπίζετε τις σκηνές καθημερινής τρέλας των ελληνικών δρόμων; Τώρα μπορείτε να το αποκτήσετε!

Δείτε ακόμα: Πωλούνται στρατιωτικές Mercedes G-Class

Στην Αμερική, που εκτός από το χαρτιά υγείας εξαφανίστηκαν από τα ράφια των μαγαζιών και τα όπλα, οχήματα σαν τα παραπάνω διατίθενται κανονικά προς πώληση. Δείτε το εν λόγω INKAS Huron, καναδικής κατασκευής. Βασισμένο στον αμερικανικό τράκτορα Kenworth T370, διαθέτει θωράκιση ικανή να αντέξει ρίψεις αυτοσχέδιων βομβών (μολότοφ δηλαδή), πετρών, βολές αυτόματου πυροβόλου, νάρκες και χειροβομβίδες. Τα ελαστικά δεν θα μπορούσαν να μην διαθέτουν τεχνολογία run flat, υπάρχει πύργος για υποδοχή αντλίας νερού ή 50αριού πυροβόλου, ενώ δεσπόζει ο «εκκαθαριστής» στο εμπρός μέρος, που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση οδοφραγμάτων και εισβολή σε ταμπουρωμένους δράστες (με λίγα λόγια, ρίχνει τοίχο αν χρειαστεί). Στο εσωτερικό χωράνε μέχρι 16 άτομα (οδηγός-συνοδηγός και 14 κομάντο), έχοντας στη διάθεσή τους χώρου για εναπόθεση όπλων και παραφερναλίων.

Την κίνηση του τετράτροχου θωρηκτού αναλαμβάνει ένας τουρμποντίζελ Cummins 8.3 λίτρων, με απόδοση 320 ίππων και 1.288 Nm ροπής. Η ανάρτηση είναι ενισχυμένη για να ανταπεξέλθει στο αυξημένο βάρος, που φτάνει τους 15 τόνους, και το κιβώτιο είναι ένα αυτόματο 10τάχυτο. Το Huron καινούργιο πωλείται μόνο σε κρατικές ή ιδιωτικές υπηρεσίες επιβολής νόμου, έχοντας θητεία σε ειδικές μονάδες αστυνομίας στην Κολομβία, τη Βολιβία, τη Ρωσία, τις Η.Π.Α. (τα γνωστά μας SWAT) και γενικότερα μέρη όπου μπορεί να χρειαστούν οι βόλτες του.

Διαβάστε επίσης: Τέλος εποχής για τα θρυλικά Στάγιερ!

Καινούργιο κοστίζει 400.000 δολάρια, όμως λογικά το συγκεκριμένο θα είναι φθηνότερο (η τιμή γνωστοποιείται κατόπιν αιτήματος στον πωλητή).

Get it on Google Play Download on the App Store