Ασύλληπτο πρόστιμο «έφαγε» οδηγός φορτηγού

Τα έχουμε πει αρκετές φορές στο παρελθόν. Στις χώρες της Β. Ευρώπης τα όργανα της Τροχαίας δεν παίζουν και είναι ικανά να σου κόψουν πρόστιμο ακόμα και για την παραμικρή παρανομία.

Αλλά αυτός ο οδηγός φορτηγού από τη Λευκορωσία έφαγε το υψηλότερο πρόστιμο που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γερμανία. Πρόστιμο που άγγιξε τα 32.000 ευρώ!

Δείτε ακόμη: Φανταστική Alfa Romeo GT Junior «τρέχει» στα όνειρά μας

Προ ημερών, Γερμανοί αστυνομικοί του τμήματος της Τροχαίας, σταμάτησαν ένα φορτηγό με πινακίδες Λιθουανίας για έναν τυπικό έλεγχο. Τα όργανα της τάξεως εντόπισαν πλήθος ρωγμών στο ρυμουλκούμενο, κάτι που τους ενεργοποίησε για να κάνουν περαιτέρω έλεγχο, μιας και υποψιάζονταν λάθος ασφάλιση του φορτίου. Και είχαν δίκιο! Μόλις ο 28χρονος οδηγός άνοιξε την πόρτα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το περισσότερο φορτίο είχε φύγει από τη θέση του και είχε πέσει στο πάτωμα. Αυτό ήταν η αρχή του κακού μιας και οι αστυνομικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν τον έλεγχο. Τότε εντόπισαν συνεχές παραβάσεις του ωραρίου, μιας και ο Λευκορώσος οδηγός ήταν στο τιμόνι αρκετές φορές έως και 16 ώρες σερί.

Δείτε ακόμη: H Lada ετοιμάζει το αυτοκίνητο των 4.300 ευρώ!

Συγκεντρώνοντας όλες τις παραβάσεις (ναι, είχε κι άλλες), ένας αστυνομικός τις πέρασε στο σύστημα καταγραφών για να υπολογιστεί το πρόστιμο. Το αποτέλεσμα πραγματικά σου έκοβε την ανάσα, μιας και άγγιξε τις 32.000 ευρώ, το υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ! Η υπόθεση σαφώς και οδηγήθηκε σε ανώτερα κλιμάκια, μιας και το ποσό αυτό αφορά μόνο τον οδηγό κι όχι την ιδιοκτήτρια εταιρεία, της οποίας η τιμωρία θα είναι αρκετά υψηλότερη από του οδηγού.

Προς το παρόν οδηγός κι εταιρεία αναμένουν την τελεσίδικη απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου θα αποφασιστεί αν θα μειωθεί η ποινή ή όχι. Αν δεν την μειώσει, δυστυχώς ο οδηγός θα πρέπει να δουλεύει πολλά χρόνια αμισθί για να καταφέρει να πληρώσει τη λυπητερή.

Δείτε ακόμη: Ποιο Toyota πωλείται στην Ελλάδα 93.640 ευρώ;

Get it on Google Play Download on the App Store