Audi RS 3 1.100 ίππων κάηκε σε κόντρα (+video)

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το γιατί οι κόντρες είναι επικίνδυνες και κατακριτέες. Ένα βαρέως βελτιωμένο και πλέον αποτεφρωμένο Audi RS 3 Sedan, λειτουργεί ως το καλύτερο αποδεικτικό στοιχείο.

Ο 2.5άρης πεντακύλινδρος TFSI του εν λόγω αυτοκινήτου δεν έχει βίδα εργοστασιακή πάνω του, αποδίδοντας σχεδόν την υπερδιπλάσια ισχύ σε σχέση με τη μορφή που έχει όταν αφήνει το Ίνγκολασταντ (400 ίπποι και 480 Nm ροπής). Εκτός των άλλων βελτιώσεων, είναι και εφοδιασμένο με σύστημα ψεκασμού νίτρο. Γενικότερα, βλέποντας και το laptop για την διαχείριση του αυτοκινήτου, φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης έχει επηρεαστεί φουλ από την πρώτη ταινία του franchise «Fast and Furious». Βέβαια, θα έπρεπε να έχει υπόψιν πως και οι δύο πρωταγωνιστές είχαν τις στιγμές τους (το Eclipse του Brian O’ Connor -ο  αείμνηστος Paul Walker- κόντεψε να ανατιναχτεί στην πρώτη κόντρα, ενώ ο Dom Toretto -βλέπε Vin Diesel- τράκαρε στην τελευταία). Κάτι που του επιφύλασσε το γερμανικό σεντάν.

Δείτε επίσης: Audi RS7 962 ίππων πιάνει 363,7 χλμ./ώρα (+video)

Μετά από ένα «πάτημα», οι άλλοι οδηγοί άρχισαν να παίζουν τα φώτα και να φωνάζουν, καθώς φαίνονταν φλόγες κάτω από το αυτοκίνητο. Τη στιγμή εκείνη, το κοντέρ έδειχνε 250 χλμ./ώρα. Ο οδηγός πάτησε το μεσαίο πεντάλ, όμως δεν υπήρχε η παραμικρή ανταπόκριση. Ακολούθησαν 3 αγωνιώδη λεπτά, που είμαστε σίγουροι φάνηκαν ώρες στους δυο επιβάτες του RS 3, καθώς είχαν την ατυχία να βρίσκονται σε κατηφόρα και έβλεπαν το Audi να μην μπορεί να ακινητοποιηθεί. Ταυτόχρονα, οι καπνοί πύκνωναν και οι φλόγες εξαπλώνονταν.

Τελικώς, κατάφεραν να σταματήσουν και να βγουν έξω, πριν η πυρκαγιά επεκταθεί. Οι πυροσβεστήρες των διερχόμενων οδηγών δεν έκαναν τίποτα, με αποτέλεσμα το RS 3 να καεί ολοσχερώς. Η έρευνα της πυροσβεστικής αποκάλυψε πως τα «δεν έχω φρένα» που ακούμε επανειλημμένα από τα χείλη του ανθρώπου πίσω από το τιμόνι, ήταν αποτέλεσμα αλλά και αιτία της πυρκαγιάς. Ένα σωληνάκι κόπηκε του κυκλώματος πέδησης κόπηκε, ρίχνοντας το εύφλεκτο υγρό στις πυρακτωμένες δισκόπλακες και προκαλώντας ανάφλεξη. Από εκεί, ήταν ζήτημα χρόνου να επεκταθεί αρχικά στο μηχανοστάσιο και, εν συνεχεία, σε ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στη φόρτιση (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store