Audi RS7 962 ίππων πιάνει 363,7 χλμ./ώρα (+video)

Τα γερμανικά sportscars είναι ικανά για απίστευτες ταχύτητες, αν αφαιρεθεί ο κόφτης των 250 χλμ./ώρα – που τον τελευταίο καιρό κυμαίνεται και μεταξύ 280-305 χλμ./ώρα. Τα κορυφαία Audi RS, με την επιλογή του Performance Pack, φτάνουν μέχρι αυτό το όριο. Όμως και πάλι, περιορίζονται ηλεκτρονικά. Φανταστείτε τι γίνεται όταν απελευθερώνονται.

Δείτε ακόμα: Τελικές με την τελευταία ατμοσφαιρική BMW M3 (+video)

Φανταστείτε τώρα όχι μόνο να καταργείται ο περιοριστής, αλλά να είναι και βελτιωμένα. Κοντά στα 1.000 άλογα, συγκεκριμένα. Η κατάσταση βαίνει άκρως ενδιαφέρουσα, συμφωνείτε; Η HGP ξέρει πολύ καλά και να βελτιώνει αυτοκίνητα του VW Group, αλλά και να τα μετατρέπει σε πυραύλους στην autobahn. Από τη στιγμή που μπορεί να κάνει ένα VW Golf R να φτάσει στα 350 χλμ./ώρα, καταλαβαίνουμε τι «όργια» μπορεί να πραγματοποιήσουν οι Γερμανοί με το Audi RS 7.

Δείτε επίσης: 322 χλμ./ώρα με ένα χέρι και Audi RS 6 (+video)

Το Sportback-υπερταχεία ουσιαστικά είναι η πιο δυναμική και εντυπωσιακή εμφανισιακά εκτέλεση του RS 6. Κάτω από το καπό έχει τον 4λιτρο twinturbo V8 των 600 ίππων και 800 Nm, συνδυαζόμενο με το 8άρι Tiptronic και το σύστημα τετρακίνησης quattro. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,6 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά είτε στα 250, είτε στα 280, είτε στα 305 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: LaFerrari με 370 χλμ./ώρα στην autobahn (+video)

Κατόπιν μεγαλύτερων τούρμπο, νέου εγκεφάλου και εξάτμισης της HGP, η απόδοση ξεπερνά τους 962 ίππους. Ανάλογο άλμα πραγματοποιεί και η τελική, απαλλαγμένη από ηλεκτρονικά δεσμά. Στην autobahn φτάνει τα 363,7 χλμ./ώρα χωρίς καν να μπει η 8η! Κάτι που σημαίνει ότι με άδειο δρόμο, καθώς ο οδηγός αναγκάζεται να αφήσει σε δυο περιπτώσεις λόγω κίνησης, μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 370 χλμ./ώρα! Στα αξιοσημείωτα η εντυπωσιακή ακρίβεια του ταχύμετρου στο Audi, που όχι μόνο δεν «κλέβει» (διαβάστε γιατί το κάνουν τα κοντέρ), αλλά δείχνει 3 χλμ./ώρα λιγότερα! Δείτε το να πηγαίνει flat out στο 8.31-9.44 και 10.15-11.07 του video.

Get it on Google Play Download on the App Store