Aventador SVJ κατασχέθηκε ως ανασφάλιστη!

H παράνοια με τα ανασφάλιστα υπεραυτοκίνητα πραγματικά, δεν έχει ούτε λογική (προφανώς) ούτε εξήγηση. Πώς γίνεται να μπορεί κάποιος να δίνει 400 και 500 χιλιάδες για ένα τετράτροχο, αλλά να μην πληρώνει ασφάλεια; Πέρα από επικίνδυνο για τον ίδιο και το όχημα σε περίπτωση ατυχήματος, συνιστά και ορισμό της ανοησίας αφού με έναν αστυνομικό έλεγχο, σε πολλές χώρες το αυτοκίνητο κατάσχεται. Ο κάτοχος της μπλε Aventador SVJ το κατάλαβε, με τη βοήθεια γερανού.

Η αστυνομία του Μίλτον Κέινς, στη Μεγάλη Βρετανία, σταμάτησε αρχικά το supercar από τη Μόντενα γιατί δεν είχε πινακίδα στον εμπρός προφυλακτήρα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε αυτή την «πετριά», με την υποχρεωτική τοποθέτηση πινακίδας και μπροστά, ασχέτως διαμόρφωσης προφυλακτήρα (θυμηθείτε το Mazda RX-8, που έπιανε όλη την εισαγωγή). Ο κάτοχος της SVJ προφανώς δεν ήθελε να τρυπήσει το πρόσωπο της Ιταλίδας, ούτε να χαλάσει την εμφάνισή της, αφήνοντας την πινακίδα κυκλοφορίας μόνο πίσω.

Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν, με σκοπό να του βεβαιώσουν το ανάλογο πρόστιμο – που φυσικά δεν θα είχε πρόβλημα να καταβάλλει, δεδομένου ότι η Aventador SVJ ξεκινά από τις 360.000 λίρες (425.545 ευρώ) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ζήτημα της Lamborghini και του ιδιοκτήτη της, ωστόσο, δεν ήταν μόνο η έλλειψη πινακίδας μπροστά. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο δεν έφερε ασφαλιστήριο, ούτε ήταν καταχωρημένο στις βάσεις δεδομένων των ασφαλιστικών! Τα όργανα της τάξης δεν είχαν άλλη επιλογή, παρά να ακολουθήσουν την κείμενη διαδικασία για ανασφάλιστο όχημα: κατάσχεση, φόρτωμα σε γερανό και μεταφορά σε μάντρα της αστυνομίας.

https://twitter.com/tvp_mk/status/1545879268621783040?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1545879268621783040%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.autoevolution.com%2Fnews%2Fthis-driver-could-afford-a-lamborghini-aventador-but-not-an-insurance-police-seizes-it-193318.html

Get it on Google Play Download on the App Store