Οι μάρκες με τα λιγότερο αξιόπιστα τούρμπο μοτέρ

Η εποχή που τα τούρμπο αυτοκίνητα ήταν σπάνια και κυρίως ανήκαν στην κατηγορία των αυτοκινήτων επιδόσεων έχει παρέλθει οριστικά. Η τεχνολογία έκανε τα τούρμπο ιδανική λύση για το downsizing και έδωσε στις εταιρείες τη δυνατότητα να συνδυάσουν ιδανικά επιδόσεις και κατανάλωση. Και κάπως έτσι φτάσαμε στην εποχή όπου η πλειοψηφία των αυτοκινήτων που πωλείται σήμερα, έχει τούρμπο κάτω από το καπό του είτε είναι βενζίνη, είτε diesel.

Δείτε ακόμη: Έτσι σβήνουμε το λαμπάκι του Check Engine (+video)

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν, να δούμε ποια αυτοκίνητα είναι αυτά που έχουν και τα περισσότερα προβλήματα στους τούρμπο κινητήρες τους, χάρη στην έρευνα που έκανε στις Η.Π.Α. το Consumer Reports. Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία του από το Auto Reliability Survey, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση όσον αφορά στα τούρμπο μοτέρ τους, καθώς τα περισσότερα κινούμενα μέρη συνεπάγονται και αυξημένη πιθανότητα βλάβης.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα του Consumer Reports, η οποία θυμίζουμε έλαβε χώρα στην Β. Αμερική και αφορά τα εκεί μοντέλα των εταιρειών, η μάρκα με τους πιο προβληματικούς τούρμπο κινητήρες είναι η MINI. Ακολουθεί η Hyundai, η Lincoln, η Chevrolet, η Ford, η Volvo, η Kia και τέλος η VW.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνουν αυτά τα μαύρα καλώδια στους δρόμους; (+video)

Η παραπάνω κατάταξη αφορά σύμφωνα πάντα με το Consumer Reports στοιχεία που συλλέχθηκαν από μοντέλα αυτοκινήτων του 2016 έως και του 2018. Αξίζει να σημειώσουμε πως η παραπάνω έρευνα έχει δημοσιευθεί στο παρόν τεύχος του Consumer Reports.

Get it on Google Play Download on the App Store