Αυτές είναι οι σπουδαιότερες Porsche (+video)

Η Porsche είναι δημιούργημα του Ferdinand Porsche ο οποίος ίδρυσε τη μάρκα στην Στουτγάρδη το 1931. Από την ίδρυση της όμως μέχρι και την παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου της χρειάστηκε να περάσουν 17 ολόκληρα χρόνια. Σε δύο εβδομάδες λοιπόν, η γερμανική μάρκα κλείνει 70 χρόνια ζωής και μας παρουσιάζει τα 7 καλύτερα μοντέλα τη, ένα από κάθε δεκαετία.

Δείτε ακόμη: Αγόρασε Skoda Octavia με 700.000 χλμ. Δες το μοτέρ της (+video)

Το πρώτο αυτοκίνητο που βλέπουμε να πρωταγωνιστεί στο video είναι η Porsche 356 SL, ακολουθούμενη από την Porsche 911 Coupe του 1964. Αυτή ίσως είναι και το σημαντικότερο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας, αφού ακόμη και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων. Για την δεκαετία του 1970 η Porsche επέλεξε την 917 KH, το αυτοκίνητο που χάρισε στην Porsche την πρώτη της νίκη στο 24ωρο Le Mans, ενώ η Porsche 959 κυριαρχεί στην δεκαετία του 1980. Η δεκαετία του 1990 σύμφωνα με την ίδια την Porsche έχει ως σημείο αναφοράς την Boxster, που μπορεί να μην είναι και το πιο εντυπωσιακό μοντέλο της, έκανε όμως πολλές πωλήσεις και έβγαλε τη μάρκα από τη δύσκολη θέση την εποχή εκείνη. Εξίσου και ίσως ακόμη πιο σημαντική ήταν και η Porsche Cayenne, η οποία μπορεί να ήταν το μαύρο πρόβατο για τους οπαδούς της μάρκας που δεν ήθελαν ένα SUV στην γκάμα της, αλλά έφερε πολύ χρήμα στα ταμεία της.

Διαβάστε επίσης: Σε νοιάζει που φτιάχτηκε το αυτοκίνητό σου;

Για την δεκαετία του 2010 η Porsche διάλεξε ως σημαντικότερο μοντέλο της την 918 Spyder, η οποία ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που κατέβασε τον χρόνο στο Nurburgring κάτω από τα 7 λεπτά. Όσον αφορά τη δεκαετία που έρχεται, αυτή του 2020 το σημαντικότερο μοντέλο θα είναι προφανώς η Mission E, που θα βάλει την Porsche στη νέα, ηλεκτροκίνητη εποχή.

Get it on Google Play Download on the App Store