Αυτή είναι η πολυαναμενόμενη Ferrari Purosangue

Εκεί που είχαμε μείνει να περιμένουμε το ντεμπούτο της Ferrari Purosangue μέσα από renderings και πλάνα καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων, ήρθαν οι διαρροές από το εργοστάσιο να μας δείξουν το πρώτο SUV στα χρονικά του Μαρανέλο.

To εμπρός μέρος της Purosangue κάνει την έκπληξη και αντί για ομοιότητες με τη Roma, εμφανίζεται να συγγενεύει περισσότερο με την SF90 Stradale! Το χαρακτηριστικό χώρισμα στα φανάρια είναι παρόν, όπως και η συνέχειά τους που διαμορφώνει την αεροδυναμική υφή του «προσώπου». Η μάσκα τοποθετείται χαμηλά, πλαισιωμένη από μεγάλες εισαγωγές και άκρως επιθετικό μοτίβο από πλευράς προφυλακτήρα.

Από τα 3/4 του μπροστινού που βλέπουμε, το προφίλ χαρακτηρίζεται από την ανάγλυφη τεχνοτροπία στις εμπρός πόρτες, τις πτυσσόμενες χειρολαβές και την καμπύλη γραμμή της οροφής. Από τις δυο φωτογραφίες δεν φαίνεται λεπτομερώς, αλλά η έντονη κλίση προς το τέλος της οροφής είναι εκεί. Όπως και τα πίσω φανάρια, που εδώ όντως εμπνέονται από εκείνα των Roma και 296 GTB (κυρίως της δεύτερης).

Στα μηχανικά μέρη τώρα, οι σχέσεις με τις δυο προαναφερθείσες Ferrari αναμένεται να συσφίγγονται ακόμα περισσότερο. Η Purosangue φημολογείται πως διαθέτει είτε ένα από τα δυο κινητήρια σύνολα, είτε και τα δύο. Η Roma διαθέτει τον 3.9 V8 twinturbo, με απόδοση 620 ίππους στις 5.750-7.500 σ.α.λ. και 760 Nm στις 3.000-5.750 σ.α.λ. Η 296 GTB αντίθετα συνδυάζει τον 2.9 V6 twinturbo (663 ίπποι) με ηλεκτροκινητήρα (166 ίππους), σε μια plug-in υβριδική εκτέλεση 830 ίππων και 740 Nm. Θα μπορούσε, δηλαδή, να υπάρχει μια βασική έκδοση με τον V8 και στην κορυφή να τοποθετηθεί η plug-in hybrid, αμφότερες συνδυαζόμενες με 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Προς το παρόν, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται τίποτα από πλευράς Μαρανέλο.

Ενημέρωση δεν υφίσταται ούτε για την ημερομηνία παρουσίασης. Το πιθανότερο σενάριο θέλει την Purosangue να κάνει πρεμιέρα προς το καλοκαίρι, με την παραγωγή να ξεκινά αμέσως μετά και τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται στις αρχές του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store