Αυτό είναι το ισχυρότερο SUV στον πλανήτη!

Οι Αμερικανοί είναι γνωστή για την υπερβολή τους, αλλά και για την λατρεία τους στους «λαίμαργους» κινητήρες με άφθονα κυβικά. Η Dodge με το νέο Durango SRT Hellcat προσφέρει απλόχερα άφθονη δύναμη με το κορυφαίο της SUV, το οποίο είναι το ισχυρότερο του είδους του.

Δείτε ακόμα: Ποια μοντέλα καίνε πιο εύκολα φλάντζα;

Κάτω από το επιβλητικό εμπρός άκρο του, με το μυώδες καπό και τους αεραγωγούς, φιλοξενείται ένας υπερτροφοδοτούμενος 6.2 λτ. HEMI Hellcat V8 κινητήρας, ισχύος 710 ίππων στις 6.100 σ.α.λ. και 874 Nm ροπής, συνδυασμένος με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Πληροφοριακά, η Bentley Bentayga Speed διαθέτει μοτέρ W12 6.0 λτ. ισχύος 635 ίππων και 900 Nm ροπής, ενώ η Lamborghini Urus με τον 4λιτρο V8 έχει ισχύ 650 ίππων και 850 Nm ροπής. Επίσης, η Cayenne Turbo S E-Hybrid με τον 4.0 λτ. V8 αποδίδει συνδυαστικά 680 ίππους και 900 Nm ροπής.

Το Durango SRT Hellcat επιταχύνει στα 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε 3,5 δλ., η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα και καλύπτει το 1/4 μιλίου σε 11,5 δλ. Πέρα όμως από τις ταχύτατες επιδόσεις, εντυπωσιάζει και με την ελκτική του ικανότητα, αφού αγγίζει τους τέσσερις τόνους!

Δείτε ακόμα: Τεχνολογικό κομψοτέχνημα οι ζάντες του «Χάους»

Σε σχέση με τις πιο νορμάλ εκδόσεις του Durango, το κτηνώδες SRT Hellcat φέρει πολλές αλλαγές στο αμάξωμα, στο εσωτερικό και φυσικά στο στήσιμό του στο δρόμο. Εξωτερικά η… εμπρός όψη τους προκαλεί σοκ και δέος, μοιάζοντας έτοιμη να καταπιεί όποιο αυτοκίνητο βρεθεί στο πέρασμά του. Σπόιλερ και αεροτομές ενισχύουν τον «mucho» χαρακτήρα του, ενώ οι ζάντες των 20 ιντσών με ελαστικά 295/45 φροντίζουν για την επαφή με την άσφαλτο. Επίσης, την επιβράδυνση αναλαμβάνουν τα αγωνιστικού τύπου 6πίστονα εμπρός και 4πίστονα πίσω, φρένα της Brembo. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τις επιλογές Street (Auto), Sport, Track και Custom, καθώς και το Launch Control για ακαριαίες επιταχύνσεις.

Δείτε ακόμα: 0-243 χλμ./ώρα με Nissan Qashqai 1.3 160PS (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store