BMW 2002 κρύβει τουρμπισμένο Honda S2000! (+video)

Το 1973 η BMW αποκάλυψε την 2002 Turbo στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. To πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με υπερσυμπιεστή, κόντρα στο ατμοσφαιρικό «Hall of Fame» που έχτισαν οι Βαυαροί αργότερα. Πιο κοντά στην παράδοση είναι η συγκεκριμένη 2002, αλλά απομακρύνεται ελαφρώς από τη γερμανική της καταγωγή, καθώς πλέον έχει «καρδιά» Honda S2000!

Πίσω στο 1976, όταν κύλησε για πρώτη φορά τους τροχούς της η συγκεκριμένη, δεν επρόκειτο για Turbo. Αλλά πλέον μπορεί να θεωρεί εαυτόν συνεχιστή της υπερτροφοδοτούμενης κληρονομιάς, μετά την προσθήκη του F20C κάτω από το εμπρός μέρος. Με τέτοιο ιστορικό θα ήταν παράταιρο να έμενε ατμοσφαιρικός. Βέβαια και έτσι να διατηρούταν, η αύξηση στην ιπποδύναμη θα ήτο αξιοσημείωτη. Εργοστασιακά, η πρώτη υπερτροφοδοτούμενη BMW απέδιδε 170 ίππους και 240 Nm. Ο κινητήρας του S2K βρίσκεται στα 240 άλογα και 208 Nm, οπότε και μόνο η εγκατάσταση του στο μηχανοστάσιο της 2002 θα έδινε 70 άλογα (μικρό το κακό των -32 Nm). Ούτως ή άλλως, το ιαπωνικό μοτέρ είναι μεγάλος φαν της υπερπλήρωσης. Οπότε ένας «σαλίγκαρος» είναι ιδανικός, προκειμένου να σταθεί επάξια αντάξιος των προσδοκιών του ονόματος «Turbo».

Με 0,55 bar πίεση, το 6άρι πλέον (από S2000, αντί του 5τάχυτου της BMW) χειροκίνητο κιβώτιο στέλνει 275 ίππους και 248 Nm στους πίσω τροχούς, έχοντας ακόμα μπόλικο περιθώριο για παραπάνω ισχύ. Το ίδιο το αυτοκίνητο θέλει κάποια μαζέματα, όπως μαρτυρά και η εικόνα του εσωτερικού. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και ο λεβιές του Honda όμως, έχουν ήδη πάρει θέση.

Εννοείται ότι στήσιμο και φρενάρισμα είναι αναβαθμισμένα, με ολοκληρωμένο coilover kit και χαρακτούς δίσκους με 4πίστονες δαγκάνες της Wilwood αντίστοιχα. Το μπλοκέ διαφορικό επίσης προέρχεται από το ιαπωνικό roadster. Και μπορεί να έχει ακόμα περιθώριο εξέλιξης, όμως αν θέλει κάποιος μπορεί να αγοράσει αυτή την ξεχωριστή «Δύο-Δύο»! Το αυτοκίνητο δημοπρατείται και προς το παρόν, το ανώτερο ποσό βρίσκεται στις 5.000 δολάρια. Απομένουν, βέβαια, 6 μέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οπότε το τελικό αντίτιμο θα κυμανθεί αρκετά ψηλότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store