BMW: «Τέλος η κυριαρχία της Tesla»

Η BMW είναι αποφασισμένη να πάρει τα ηνία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πετώντας το γάντι στην Tesla και προειδοποιώντας τους Αμερικανούς για τα μελλούμενα.

Ο επικεφαλής πωλήσεων του BMW Group, Pieter Nota, μίλησε στο Auto News για τους στόχους των Βαυαρών επί της ηλεκτροκίνησης. Και φρόντισε να κάνει ξεκάθαρη την κατάσταση, ιδίως απέναντι στην Tesla: «Είχαν το μονοπώλιο για ένα διάστημα και μια μοναδική εμπορική πορεία. Αλλά αυτά τελείωσαν». Η φίρμα από το Μόναχο θέτει πολύ υψηλά τους στόχους πωλήσεων, προσβλέποντας σε 200.000 ταξινομήσεις ηλεκτρικών για το 2022. Το διπλάσιο σε σχέση με πέρσι και καθ’ οδόν προς το σχέδιο για τουλάχιστον 50% EV πωλήσεων επί του συνολικού όγκου, μέχρι το 2030.

Βέβαια στην πράξη, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Στην Αμερική η Tesla εξακολουθεί να κουνάει το δάχτυλο στους Γερμανούς, καθώς στο πρώτο δίμηνο του έτους διέθεσαν 71.250 Model Y, Model 3, Model S και Model X, έναντι 54.210 ταξινομήσεων της BMW. Σημειωτέον, δεν μιλάμε μόνο για τα ηλεκτρικά της BMW, αλλά τις συνολικές πωλήσεις! Οπότε βλέπουμε πως το έργο της φίρμας από τη Βαυαρία, ισοδυναμεί με αναρρίχηση σε πλαγιά. Την προσπάθεια στην EV αντεπίθεση θα συνδράμουν οι i4, i7 και το iX, που θα λανσαριστούν εντός των επόμενων μηνών στις Η.Π.Α. Το 2023 η ηλεκτρική γκάμα της BMW θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο, με την προσθήκη των ανάλογων εκδόσεων για τη Σειρά 5 και το MINI Countryman.

Get it on Google Play Download on the App Store