Τι «μαγειρεύουν» McLaren και BMW;

Η McLaren εμπλέκεται διαρκώς τις τελευταίες εβδομάδες,  σε σενάρια συνεργασίας με κατασκευαστές από Γερμανία πλευρά. Πρωτίστως με την Audi και το ενδεχόμενο εισόδου του Ίνγκολσταντ στη Formula 1, μέσω Γουόκινγκ. Στην κουβέντα, όμως, έχει μπει και η BMW, αλλά σε διαφορετική κλίμακα.

Σύμφωνα με το γερμανικό site Automobilwoche, οι Βαυαροί έχουν προσεγγίσει τους Άγγλους για την προοπτική μεταξύ τους συνεργασίας σε ηλεκτρικό ορίζοντα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πρόταση αφορά την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας για EVs και το ενδεχόμενο από κοινού εξέλιξης ανάλογου υπεραυτοκινήτου. Ένα σενάριο που εξυπηρετεί και τις δυο εταιρίες, καθώς η μεν BMW θα ήθελε ένα ηλεκτρικό «halo car» πάνω από τα i4 M50 και iX M60, η δε McLaren χρειάζεται μια EV πρόταση για το μέλλον.

Οι Γερμανοί έχουν τελειωμένη την υπόθεση, δηλώνοντας πως BMW και McLaren υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στις 24 Μαρτίου. Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Το μόνο που αναφέρεται, έγκειται στη φύση της ζεύξης και την εξέλιξη της ηλεκτρικής πλατφόρμας. Πότε θα μπορούσαμε να δούμε κάποιο μοντέλο από αυτή, πότε και πώς, παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Αν λάβουμε υπόψη, πάντως, ότι την τελευταία φορά που BMW και McLaren συνασπίστηκαν ο κόσμος της αυτοκίνησης βίωσε τη μυθική F1, τότε έχουμε να περιμένουμε μόνο τα καλύτερα.

Get it on Google Play Download on the App Store