Χώρα της Ε.Ε. βάζει όριο ταχύτητας 100 χλμ./ώρα

Σημαντική μείωση των ορίων ταχύτητας θα ισχύσει από το 2020 στην Ολλανδία, όπου από το σημερινό όριο των 130 χλμ./ώρα στους αυτοκινητόδρομους θα μειωθεί στα μόλις 100 χλμ./ώρα. Ο Ολλανδός πρωθυπουργός κ. Mark Rutte το περιέγραψε ως «σαθρό μέτρο», όμως διατάχθηκε από τα δικαστήρια για να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Δείτε ακόμη: Η Αθήνα 11η χειρότερη πόλη στον κόσμο για οδήγηση

Το νέο όριο των 100 χλμ./ώρα θα είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε. μαζί με την Κύπρο. Ωστόσο, θα επιτρέπεται τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν με ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα τις ώρες μεταξύ 7 το απόγευμα με 6 το πρωί, μια περίοδος που καλύπτει μόλις το 8-10% της συνολικής κυκλοφορίας στη χώρα.

Το κεντροδεξιό κόμμα VVD του κ. Rutte είχε φέρει το όριο των 130 χλμ./ώρα το 2013, όμως σε λίγο καιρό θα αναγκαστεί να ακυρώσει αυτό το μέτρο. Ο πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει με την έλευση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να υπάρξει ενδεχόμενη αύξηση του ορίου ταχύτητας (δεδομένου ότι δεν εκπέμπουν ρύπους), αν και παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο.

Δείτε ακόμη: Στο σφυρί εγκαταλειμμένη συλλογή 135 αυτοκινήτων!

Επιπλέον, το κ. Rutte δήλωσε ότι χωρίς την περικοπή του ορίου ταχύτητας θα έπρεπε να σταματήσει έργα κατασκευής κατοικιών, που θα είχαν οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας. «Είμαι απίστευτα αναστατωμένος, είναι τρομερό, αλλιώς οι άνθρωποι θα έμεναν χωρίς δουλειά τα Χριστούγεννα. Τότε δεν θα μπορούσα να κοιταχτώ στον καθρέφτη πια», είπε.

Δείτε ακόμη: Νέα επαναστατικά φανάρια από την Ρωσία!

Get it on Google Play Download on the App Store