Civic Type R Limited με 26 χλμ. έφυγε για 100 χιλιάρικα!

Την τύχη του έκανε ο πρώτος ιδιοκτήτης ενός Honda Civic Type R Limited Edition, καθώς κατάφερε να βγάλει πάνω από 100.000 δολάρια σχεδόν από το τίποτα!

Το ταχύτερο και πιο σκληροπυρηνικό «Τάπερ» μέχρι σήμερα, ήδη πωλείται στα μεταχειρισμένα για απίστευτα ποσά. Η προσφορά δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο της ζήτησης, με πολλές αγορές να επιστρατεύουν μέχρι κληρώσεις για να αποφασίσουν ποιοι τυχεροί θα μπορέσουν να αγοράσουν το κίτρινο Type R! Από την παραγωγή των 1.020 κομματιών δεν έχει μείνει δείγμα διαθέσιμο, κάτι που μεταφράζεται σε γιορτή για όσους αποφασίσουν να το μεταπωλήσουν. Αν ο πωλητής είχε ξοδέψει ελάχιστα χρήματα για την αγορά του, δε, τότε μιλάμε για κανονικούς πανηγυρισμούς.

Το εν λόγω Civic Type R Limited Edition δεν αγοράστηκε. Κληρώθηκε μέσω μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 41.000 συμμετέχοντες. Καθείς εξ αυτών, συμμετείχε στις διάφορες κληρώσεις καταβάλλοντας ένα ποσό της αρεσκείας του. Συνολικά, μαζεύτηκαν πάνω από 500.000 δολάρια. Το μεγάλο βραβείο δεν ήταν άλλο από το hot hatch της Honda, υπ’ αριθμόν 001 από τα 600 που διατέθηκαν στις Η.Π.Α. Αυτός που το κέρδισε, δηλαδή, δεν είχε στα χέρια του μόνο το ταχύτερο Type R όλων των εποχών, αλλά και το νο1 στην πλακέτα παραγωγής. Αμφότερα αίτια για εκτίναξη της τιμής μεταπώλησης, με άλλα λόγια.

Ο κάτοχός του δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τα προσόντα, αλλά το είδε καθαρά ως πηγή εισοδήματος. Το οδήγησε για μόλις 15 μίλια (25,7 χλμ.) και ύστερα το έβγαλε στις αγγελίες, καταφέρνοντας να αποκομίσει 102.000 δολάρια (89.700 ευρώ)! Δεν γνωστοποιείται πόσα δώρισε στη φιλανθρωπική λοταρία, αλλά δεν τίθεται ζήτημα για το τεράστιο κέρδος που έβγαλε.

Να θυμίσουμε πως το Limited Edition είναι χαμηλότερο κατά 47 κιλά και διαθέτει αναθεωρημένο setup στην ανάρτηση, μαζί με ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών της BBS (δείτε πώς κατασκευάζονται) και ελαστικά Michelin Cup 2. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο πανίσχυρος 2.0 λτ. VTEC Turbo των 320 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 2.500-4.500 σ.α.λ., που εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα της τάξης των 5,7 δευτερόλεπτων και τελική 272 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store