«Δάγκωσε» ο τάρανδος το νέο SEAT Leon (+video)

Το νέο SEAT Leon τα βρήκε σκούρα στο τεστ αποφυγής ταράνδου, καταφέρνοντας μετά βίας επίδοση που το έφερε στο μέσο όρο της κατηγορίας.

Δείτε ακόμα: Πίσω από το Puma το Focus ST στον τάρανδο (+video)

Η 4η γενιά του ισπανικού μικρομεσαίου υπεβλήθη από το km77.com στην καθιερωμένη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας, στην πλούσια έκδοση Xcellence με τον 1.500άρη TSI των 130 ίππων και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. H πρώτη προσπάθεια, με το οδηγικό πρόγραμμα λειτουργία στο Normal, ήταν αποκαρδιωτική. Με ταχύτητα 73 χλμ./ώρα, το εμπρός μέρος του Leon έχασε κατευθείαν πρόσφυση στην είσοδο για τον δεύτερο διάδρομο, παρασέρνοντας όποιον κώνο βρήκε στο διάβα του. Σημειώνεται δε πως άρχισε να βγάζει μούτρα από την πρώτη τιμονιά, στην έξοδο από τον πρώτο διάδρομο, κατάσταση που επιδεινώθηκε από την αλλαγή πορείας και τη μεταφορά βάρους.

Διαβάστε επίσης: Το σωτήριο χαρακτηριστικό του νέου SEAT Leon

Με το Sport επιλεγμένο τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα. Το Leon κατάφερε να ολοκληρώσει τη δοκιμασία στα 75 χλμ./ώρα, παρουσιάζοντας πολύ λιγότερο γλίστρημα και μεγαλύτερη ομοιογένεια. Και πάλι όμως, πρόκειται για μια επίδοση που το τοποθετεί 8 ολόκληρα χλμ./ώρα πίσω από την κορυφαία της κατηγορίας, που ανήκει στο Ford Focus, πίσω από το crossover Kia XCeed και οριακά μπροστά από το μεγάλο SUV Tarraco. Πάντως, τα κατάφερε αρκετά καλύτερα στην εσωτερική μονομαχία με το VW Golf MK8.

Δείτε ακόμα: «Σφίχτηκε» το νέο VW Golf στον τάρανδο

Get it on Google Play Download on the App Store