Πίσω από το Puma το Focus ST στον τάρανδο (+video)

Το τεστ αποφυγής ταράνδου είναι μια δοκιμασία που αποδεδειγμένα, μπορεί να ζορίσει μέχρι καθαρόαιμες σπορ κατασκευές. Και αυτή που μπορεί να κάνει το αουτσάιντερ να βγάλει την γλώσσα στο φαβορί. Όπως ένα SUV, σε ένα hot hatch.

Το Ford Puma αναμφίβολα πρόκειται για ένα εκ των πιο καλοστημένων crossover της αγοράς. Στο τεστ αποφυγής ταράνδου τα είχε πάει περίφημα, πραγματοποιώντας το πέρασμα από τους τρεις διαδρόμους με ταχύτητα εισόδου τα 80 χλμ./ώρα! Το Focus ST τώρα, είναι ένα σύνολο που μπορεί να ζορίσει μέχρι και το Honda Civic Type R στην πίστα. Το γυρολόγιο με την δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας, ωστόσο, είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Διαβάστε επίσης: Ford Fiesta, EcoSport και Focus με 0% επιτόκιο

Στη δοκιμή του km77.com, το hot hatch του «Μπλε Οβάλ» εμφανίστηκε κατώτερο των προσδοκιών. Δεν είναι τόσο τα 77 χλμ./ώρα καλύτερης επίδοσης που πέτυχε, όσο ο τρόπος που αυτά ήρθαν. Ακόμα και 3 χλμ./ώρα κάτω από το καλύτερο πέρασμα του Puma, το Focus ST πέρασε οριακά δίχως να ακουμπήσει κώνο, εμφανίζοντας τάσεις υποστροφής. Οι οποίες μετατράπηκαν σε έντονη υπερστροφή, όταν επιλέχθηκε το πρόγραμμα «Track» στα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Άξιο αναφοράς πως το καλύτερο πέρασμα ήρθε με το πρόγραμμα «Normal».

Δείτε ακόμα: Πίσω από το Kia XCeed η Supra στον τάρανδο! (+video)

Ακόμα πιο αξιοσημείωτη είναι η διαφορά με το Focus 1.0 Ecoboost, που κατέχει και το ρεκόρ για Ford στη συγκεκριμένη δοκιμασία. Το 1.000άρι Focus των 125 ίππων είχε σημειώσει 83 χλμ./ώρα, δηλαδή 6 ολόκληρα χλμ./ώρα πάνω από το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας!

Get it on Google Play Download on the App Store