Δάνεισε το αυτοκίνητο και τού έκαψαν το συμπλέκτη

Τα λέγανε οι παλιότεροι: «αυτοκίνητο και γυναίκα δεν δανείζονται». Προφανώς το δεύτερο δεν ισχύει κυριολεκτικά, καθώς δεν μιλάμε για αντικείμενο. Το σκέλος περί τετράτροχου όμως, ισχύει και παρα-ισχύει. Ο κάτοχος ενός Ford Bronco το διαπίστωσε, με επώδυνο και κοστοβόρο τρόπο.

Όπως φανερώνουν οι φωτογραφίες και η περιγραφή που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ιδιοκτήτης ενός χειροκίνητου Bronco έκανε το λάθος να το δανείσει σε φίλο του, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως ήξερε να οδηγεί τέτοιου είδους μετάδοση. Στην Αμερική πολύς κόσμος δεν γνωρίζει καν πώς λειτουργεί το χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων είναι με αυτόματο. Ακόμα και στις σχολές οδήγησης, σπανιότατα θα μπει κάποιος στον κόπο να μάθει τη «χορογραφία» ποδιών και δεξιού χεριού. Φαντάζεστε, τώρα, τι ζημιά μπορεί να κάνει ένας τέτοιος οδηγός αν πάει να «ψαχτεί» με καταστάσεις του είδους, και μάλιστα καλούμενος να διαχειριστεί 420 Nm ροπής.

Η μοναδική χειροκίνητη έκδοση του νέου Bronco, η οποία μάλιστα προσωρινά δεν διατίθεται, είναι εκείνη με τον 2.3 EcoBoost των 270 ίππων και 420 Nm. Ροπή υπεραρκετή να κάνει «στάχτη» το δίσκο, αν ο οδηγός δεν κατέχει γρι από μηχανική μετάδοση. Οι εικόνες τα λένε όλα: οι δίσκοι έγιναν κατάμαυροι, το βολάν το ίδιο, τα ελατήρια φαίνονται σαν να έχουν κάνει 300.000 χλμ. Το ίδιο, το συνεργείο, που ανέλαβε τις επισκευές, αναφέρει πως ακόμα και αρκετές μέρες αφού έφυγε το αυτοκίνητο από το χώρο, η μυρωδιά του καμένου δεν λέει να υποχωρήσει! Η συμβουλή τους: «μη δανείζετε το αυτοκίνητό σας σε φίλους, που λένε ότι ξέρουν από χειροκίνητα κιβώτια».

Get it on Google Play Download on the App Store