Δεκάδες χαμένοι «θησαυροί» σε χωράφι (+video)

Στα χωράφια κρύβονται θησαυροί, εντός και εκτός εισαγωγικών. Δεν μιλάμε μόνο για τα εφόδια της μάνας γης ή τους θρύλους που συνοδεύουν ιστορίες για κρυμμένα σεντούκια. Εδώ και δεκαετίες τα χωράφια εξυπηρετούν ως χώρος εναπόθεσης αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων, για τα οποία οι ιδιοκτήτες δεν έχουν περαιτέρω σχέδια χρήσης. Μια από τις μεγαλύτερες συλλογές εγκαταλελειμμένων τετράτροχων κειμηλίων ανακαλύφθηκε στη Γαλλία, όπου συναντάς αυτοκίνητο κάθε εποχής και συλλεκτικότητας.

Παρότι επί γαλλικού εδάφους, τα ντόπια αυτοκίνητα σπανίζουν. Βλέπουμε ένα Citroen DS, για παράδειγμα, κι άλλο ένα πυροσβεστικό όχημα με το λοχιόσημο. Τα περισσότερα είναι γερμανικά και βρετανικά, με τα πρώτα να αποσπούν τη μερίδα του λέοντος. Μόνο η Mercedes, ας πούμε, έχει 3 εκπροσώπους μέσα στην αποθήκη. S-Class W116 και SLC από τα 70’s, σε σχετικά καλή κατάσταση συγκριτικά με άλλες παρουσίες, όπως η BMW 2000 CS. Στη «Μπέμπα» λείπουν αρκετά εξαρτήματα, ενώ παρουσιάζει και σκουριά σε κάποια σημεία, τη στιγμή που οι Mercedes φαίνονται σαν να είναι έτοιμες για χρήση μετά από ένα καλό πλύσιμο.

Τα παλαιότερα αυτοκίνητα της συλλογής, όπως τα Panhard 24 που βλέπουμε, είναι σε αρκετά χειρότερη φόρμα. Όσο παλιότερο το μοντέλο, τόσο περισσότερες οι ελλείψεις. Κάποια από τις δεκαετίες του 40 και του 50 εμφανίζονται με πολλές ελλείψεις στα αμαξώματα, ενώ λογικό είναι να περιμένουμε ανάλογη εικόνα και στα μηχανικά μέρη. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι μία: όποιος έχει λεφτά, μπορεί να επενδύσει και να δημιουργήσει μια αξιοζήλευτη συλλογή από κλασικότατες παρουσίες, οι οποίες στο μέλλον δυνητικά θα αποφέρει ακόμα περισσότερα χρήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store